.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 11:33

BMW R 12 Cruiser - Επιβεβαιώνεται από τα δεδομένα

Η BMW ετοιμάζει πράγματι, ένα νέι cruiser με τον Boxer κινητήρα των 1.200 κυβικών -κάτι σαν μικρότερο R 18, δηλαδή. Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας.

Τα σενάρια περί επικείμενης παρουσίασης ενός νέου boxer cruiser από την BMW, ονόματι R 12, υπάρχουν εδώ και έναν χρόνο πλέον, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες πληροφορίες, για κατοχύρωση/προστασία των ονομάτων από την BMW. Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφόρησαν νέες πληροφορίες για το θέμα, μαζί με μία (κακής ποιότητας) φωτογραφία που αποκαλύπτει το ίδιο το μοντέλο... από πίσω. Αξίζει, όμως, να ρίξουμε μια ματιά στις τεχνικές πληροφορίες που δημοσιεύονται.

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον «παλαιότερο», αεροελαιόψυκτο Boxer κινητήρα των 1.170 κ.εκ., (τον γνωρίζαμε και από την R 1200 GS), ο οποίος θα αποδίδει ισχύ της τάξης των 95 ίππων, με το βλέμμα και στην δυνατότητα περιορισμού της στους 47,6 ίππους, για συμβατότητα με το δίπλωμα Α2. Η ροπή θα είναι της τάξης των 11,2 kgm , ενώ το R 12 θα ζυγίζει 229 κιλά έτοιμο για οδήγηση (πλήρες υγρών, δηλαδή).

Άλλες πληροφορίες για το μοντέλο που έγιναν γνωστές, λένε τα εξής: Μιλάμε για τροχούς 19 και 16 ιντσών, επιλογές που καθιστούν το R12 ένα κανονικό bobber και μάλιστα το φέρνουν σε άμεση σύγκριση, με τουλάχιστον 3 μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson (Street Bob, Softail, Nighster 975). Σε μήκος, το BMW R 12 θα φτάνει τα 2.200 χιλιοστά, με μεταξόνιο 1.520 χιλιοστών, ενώ το εύρος πλάτους από 830 μέχρι 970 χιλιοστά, δείχνει την ύπαρξη εξτρά επιλογών όπως bar end καθρέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με το «βασικό» R 12 μοντέλο, έχει καταχωρηθεί και αναμένεται και η παρουσίαση του R 12 S, πιθανότατα μίας επιπλέον έκδοσης με διαφορές στον εξοπλισμό, όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια από τις μάρκες μοτοσυκλετών. Περιμένουμε περισσότερα, για την στιγμή της εμφάνισης του μοντέλου και επίσημα. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon