.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:25

BMW R 1250 GS 2019 Shift Cam - Πρώτη φωτογραφία & τεχνικό βίντεο!

Διαρροή πριν την επίσημη παρουσίαση

Ένα video κάνει τον κύκλο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στο οποίο υποτίθεται ότι βλέπουμε τον νέο boxer κινητήρα της BMW, που θα εφαρμοσθεί σε όλη την γκάμα των “R”μοντέλων, το 2019. Σύμφωνα με αυτό, ο νέος κινητήρας θα αποδίδει 136 hp αντί για τους 125 του απερχόμενου μοντέλου!

Ξέρουμε μέχρι στιγμής ότι ο κινητήρας αυτός θα έχει αυξημένη χωρητικότητα, στα 1.254 κ.εκ., ενώ φημολογείται ότι θα φέρει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων. Στο video αυτό λοιπόν, βλέπουμε ένα ψηφιακό animation του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα VVT της BMW Motorrad. 

bmw vvt

Ο εκκεντροφόρος έχει ένα ζεύγος έκκεντρων για κάθε βαλβίδα, το ένα δίπλα στο άλλο. Μικρή βύθιση και ήπιος χρονισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο οδηγεί το ένα εξ αυτών των έκκεντρων την βαλβίδα και μεγάλη βύθιση με πιο “άγριο” χρονισμό, το άλλο.

Ο εκκεντροφόρος εδράζεται σε πλήμνες, που του  επιτρέπουν μια παράλληλη κίνηση. Ένας μηχανισμός ελέγχει αυτή την κίνηση και μετατοπίζοντας τον εναλλάσσει και την οδήγηση της κάθε βαλβίδας, καθιστώντας δυνατή, τη μεταβολή του χρονισμού.

Τώρα σε ότι αφορά στην “εγκυρότητα” αυτού του video… η γνώμη μας είναι ότι το animation, έχει πολλές πιθανότητες να είναι αυθεντικό και να έχει διαρρεύσει. Το υπόλοιπο video, θα μπορούσε να είναι απλά ανεπίσημο και μονταρισμένο με διάφορα “σκόρπια” πλάνα.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW G 310 RR – Ένα custom δείχνει τον δρόμο BMW R 1250 GS & R 1250 RT 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon