.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 15:40

BMW K 1600 GTL 2017 - Επίσημο Δελτίο Τύπου

 

Αναβαθμισμένη υπέρ-πολυτέλεια!

 

Με μία απαράμιλλη λειτουργία, μοναδικό ήχο και αστείρευτη δύναμη από τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 160 ίππων, η πολυτελής BMW K 1600 GTL προσέφερε ασυναγώνιστη, σπορ απόλαυση σε κάθε ταξίδι. Πλέον, στην ανανεωμένη έκδοσή της, η BMW Motorrad αναβαθμίζει την πολυτελή μοτοσυκλέτα τουρισμού υψηλών επιδόσεων με νέες πινελιές.

Με μια ματιά

Η νέα BMW K 1600 GTL με μια ματιά.

 • Προσαρμογή στους κανονισμούς EU4.
 • 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με νέους καταλυτικούς μετατροπείς και προσαρμογή ενδείξεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU4, με ισχύ 118 kW (160 hp) στις 7.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 175 Nm στις 5.250 σ.α.λ.
 • Αναβαθμισμένη εμφάνιση.
 • Βελτιστοποιημένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες με μεγαλύτερους εκτροπείς αέρα και πλαϊνά ένθετα τραβηγμένα προς τα πίσω.
 • Ξεκούραστη θέση οδήγησης με τιμόνι τραβηγμένο πιο πίσω (συγκριτικά με τη K 1600 GT) και χαμηλότερα μαρσπιέ.
 • Ηλεκτρονική Ρύθμιση Αναρτήσεων (Dynamic ESA) με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης, στο βασικό εξοπλισμό.
 • Λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν για μεγαλύτερη ευελιξία, εργοστασιακή επιλογή.
 • Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro (Shift Assistant Pro) για εναλλαγή ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, εργοστασιακή επιλογή.
 • Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή για άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης (μόνο σε Ευρωπαϊκές χώρες όπου διατίθεται ConnectedDrive)

Νέοι χρωματισμοί, απίστευτος εξοπλισμός

Οι νέοι εντυπωσιακοί, χρωματικοί συνδυασμοί είναι οι:

 • Light White non-metallic
 • Thunder Grey metallic
 • K 1600 GTL Elegance: Ebony metallic/ Black Storm metallic

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: ABS Pro, Dynamic Traction Control DTC, προβολέας xenon, θερμαινόμενα grips και σέλα, χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών, τρία riding modes, cruise control, topcase με ενσωματωμένη, άνετη πλάτη κλπ.

Μεγάλη όμως είναι και η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού (adaptive headlight, προβολέας ημέρας, Keyless Ride, Hill Start Control, κεντρικό κλείδωμα, σφυρήλατες ζάντες, κλπ.).

Νέα και ήδη γνωστά Γνήσια Αξεσουάρ της BMW Motorrad, π.χ. άνετα μαρσπιέ συνεπιβάτη, πρόσθετη φωτεινή ένδειξη φρένου για topcase, σπορ HP σιγαστήρας, χρωμιωμένα εξαρτήματα, προστατευτικές μπάρες κλπ.

Συνολική αναβάθμιση

Οι κομψότερες και δυναμικές γραμμές συνθέτουν μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση για τη νέα K 1600 GTL. Τα πλαϊνά ένθετα έχουν ανασχεδιαστεί από τους μεγαλύτερους και πιο αποδοτικούς εκτροπείς αέρα και έχουν τραβηχτεί πιο πίσω για να παρέχουν βελτιωμένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν επίσης χούφτες που προστατεύουν καλύτερα τα χέρια του οδηγού. Η νέα σχεδίαση των δύο καθρεπτών και η μεγαλύτερη επιφάνειά τους με κυρτό τμήμα αναβαθμίζουν την ορατότητα προς τα πίσω. Η βάση του εμβλήματος και το λογότυπο του μοντέλου χαρακτηρίζονται από υψηλής ποιότητας χρώμιο.

Τα μαρσπιέ και ο αποθηκευτικός χώρος αριστερά και δεξιά στο κάτω μέρος του κινητήρα (και τα δύο στοιχεία βασικού εξοπλισμού) έχουν επίσης ανασχεδιαστεί.

Ένα αξεσουάρ που υπόσχεται ασυναγώνιστη ταξιδιωτική εμπειρία είναι το topcase του βασικού εξοπλισμού, που εφοδιάζεται με ένα μαύρο μαξιλαράκι για να μπορεί ο συνεπιβάτης να γέρνει προς τα πίσω και να ξεκουράζεται στις μεγάλες αποστάσεις.

Ηλεκτρονική Ρύθμιση Αναρτήσεων (Dynamic ESA) με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό .
Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic ESA και τα Riding Modes “Road” και “Dynamic ”, η νέα K 1600 GTL προσφέρει μία νέα διάσταση οδηγικής άνεσης, ευστάθειας και δυναμικών επιδόσεων και υπόσχεται μία απαράμιλλη εμπειρία ταξιδιού.

Στο βασικό Riding Mode “Road”, η προσαρμογή της απόσβεσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ελκτικής πρόσφυσης σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Ανάλογα με την προτίμηση του αναβάτη, η προ-φόρτιση ελατηρίου μπορεί να ρυθμίζεται, ανεξάρτητα από την απόσβεση, στη κατάσταση του φορτίου με το πάτημα ενός μπουτόν. Ομοίως, πιέζοντας ένα μπουτόν – που βρίσκεται στο τιμόνι, για εύκολη πρόσβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει το πρόγραμμα απόσβεσης “Dynamic”, για ένα πιο «στιβαρό» συνολικό σετάρισμα.

Όπισθεν, shifter, emergency call, κ.α.!

Η νέα K 1600 GTL πληροί τις απαιτήσεις μιας πολυτελούς μοτοσυκλέτας τουρισμού ακόμα και όταν ελίσσεται. Η λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν ενεργοποιείται από το αριστερό πάνελ χειριστηρίων μέσω μπουτόν. Η κίνηση ξεκινά πιέζοντας το μπουτόν της μίζας.

Η Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro (Shift Assistant Pro) διατίθεται σαν προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός και επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάσει και να κατεβάσει ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη ή κλείσιμο του γκαζιού. Μπορεί να χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις εναλλαγών σχέσεων.

Η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος ή κατάστασης έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Η νέα K 1600 GTL μπορεί να εφοδιάζεται με το ευφυές σύστημα κλήσεων επείγουσας ανάγκης “Intelligent Emergency Call” που περιλαμβάνεται στον προαιρετικό, εργοστασιακό εξοπλισμό.

Η λειτουργία θα λανσαριστεί σε αρκετές Ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά θα διατίθεται μόνο σε αγορές με δυνατότητα ConnectedDrive.

Άνετα μαρσπιέ και προαιρετικές, exclusive σφυρήλατες ζάντες για εξατομίκευση της μοτοσυκλέτας.

Χάρη σε μία πλούσια γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad και προαιρετικού, εργοστασιακού εξοπλισμού, η νέα K 1600 GTL μπορεί να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες του αναβάτη. Οι νέες βάσεις επιτρέπουν την τοποθέτηση άνετων μαρσπιέ για το συνεπιβάτη. Ανασχεδιασμένες, σφυρήλατες ζάντες με έντεκα διπλές ακτίνες ενισχύουν τον exclusive χαρακτήρα της νέας K 1600 GTL.

Τρεις εντυπωσιακές χρωματικές προτάσεις

Η νέα K 1600 GTL λανσάρεται σε τρεις χρωματικές εκδόσεις Light White non-metallic, Thunder Grey metallic και Ebony metallic / BlackStorm metallic.

Σε συνδυασμό με ένα κινητήρα σε Platinum metallic και πλαίσιο και εξαρτήματα σε αντίθετο φινίρισμα Monolith metallic matt, η απόχρωση Light White non-metallic υπογραμμίζει τις κομψές αναλογίες και τη συναισθηματική σχεδίαση της K 1600 GTL.

Αντίθετα, η απόχρωση Thunder Grey metallic χαρίζει στη GTL μία κλασική, διαχρονική εμφάνιση.

Η K 1600 GTL Elegance σε Ebony metallic/Black Storm metallic απόχρωση αποπνέει μία αίσθηση φινέτσας και πολυτέλειας. Οι ειδικές πινελιές χρωμίου στο εμπρός φτερό και τους εκτροπείς αέρα συνθέτουν μία σοφιστικέ εμφάνιση με έμφαση στην πολυτέλεια.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 16:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 • twitter
 • facebook icon
 • instagram
 • youtube
 • Google News icon