.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 09:45

BMW F 800 R και F 800 GT 2017 – Επίσημο δελτίο τύπου

 

Αναβαθμισμένη, σπορ οδηγική απόλαυση και δυναμική touring εμπειρία

 

Η BMW Motorrad αναβαθμίζει την πλούσια προϊοντική της γκάμα στη δημοφιλή μεσαία κατηγορία ανανεώνοντας την F 800 R roadster και το σπορ μοντέλο touring F 800 GT.

Οι δικύλινδρες μοτοσυκλέτες της BMW Motorrad ανέκαθεν κέρδιζαν τις εντυπώσεις – είτε στην οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, είτε με σπορ ή δυναμικό touring στυλ, με συνεπιβάτη και αποσκευές. Με τις τρέχουσες εκδόσεις, αυτό συμβαίνει περισσότερο από ποτέ.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Προσαρμογή στους κανονισμούς EU4.
  • Νέας σχεδίασης τελικό εξάτμισης.
  • Σύστημα ‘Ride-by-wire’ (ηλεκτρικό γκάζι) για βελτιωμένη απόκριση και έλεγχο.
  • Riding Modes “Rain” και “Road” στο βασικό εξοπλισμό.
  • “Dynamic” Riding Mode για πιο σπορ οδηγικό στυλ, εργοστασιακή επιλογή.
  • Πίνακας οργάνων με νέα όργανα, ενδεικτική λυχνία MIL και ένδειξη επιλεγμένου riding mode.
  • Ζελατίνα με ματ λογότυπο μοντέλου (F 800 GT).
  • Νέο γαλβανισμένο λογότυπο μοντέλου με (F 800 GT).

Νέοι εντυπωιακοί, χρωματικοί συνδυασμοί:

  • F 800 R: Racing Red non-metallic, Blackstorm metallic, BMW Motorsport (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic).
  • F 800 GT: Gravity Blue metallic matt, Lightwhite non-metallic, Blackstorm metallic.

Νέες εργοστασιακές επιλογές όπως ψηλότερο τιμόνι (F 800 R) και ζάντες “Design Option” (F 800 R), και νέα Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad, π.χ. σπορ HP σιγαστήρας.

Euro 4, ride-by-wire και νέα riding modes

Ο υψηλής ροπής, υγρόψυκτος, 2-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 798 κυβ. εκ. εξακολουθεί να προσφέρει δυναμική επιτάχυνση και στα δύο μοντέλα. Αποδίδει 66 kW / 90 hp στις 8 000 σ.α.λ. Και ενώ η σπορ F 800 R έχει αλυσίδα τελικής μετάδοσης - όπως συνηθίζεται στην κατηγορία, η F 800 GT προσφέρει εξαιρετική μετάδοση με έναν οδοντωτό ιμάντα χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, άριστα προσαρμοσμένη για πιο μακρινά ταξίδια με μοτοσυκλέτα.

Οι μοτοσυκλέτες πληρούν τις νέες προδιαγραφές EU4 για το 2017. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το τελικό εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα. Στα πλαίσια της αναβάθμισης, o σπορ HP σιγαστήρας της Akrapovič έχει επίσης ανασχεδιαστεί και διατίθεται ως Γνήσιο Αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Ένα σύστημα ‘ride-by-wire’ (ηλεκτρικό γκάζι) περνά τις εντολές του αναβάτη απευθείας από έναν αισθητήρα του grip στο σύστημα ελέγχου του κινητήρα και επομένως στην πεταλούδα του γκαζιού. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ακριβής έλεγχος και βελτιωμένη απόκριση. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται η χρήση των νέων, riding modes του βασικού εξοπλισμού “Rain” και “Road” σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο αντίστοιχα καθώς και του “Dynamic” mode για την υποστήριξη ενός πιο σπορ στυλ οδήγησης. Διατίθεται ως εργοστασιακή επιλογή.

Πίνακας οργάνων με νέες ενδείξεις & περισσότερες πληροφορίες

Οι νέες F 800 R και F 800 GT διαθέτουν πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει δύο αναλογικές ενδείξεις για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο όπως πριν, αλλά και μία νέα οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Για το νέο model year 2017, μία λεγόμενη ενδεικτική λυχνία MIL (Malfunction Indicator Light) περιλαμβάνεται στα όργανα σύμφωνα με τις προδιαγραφές EU4. Υπάρχουν επίσης όργανα νέας σχεδίασης με βελτιωμένη αναγνωσιμότητα ενώ η οθόνη περιλαμβάνει πλέον περισσότερες πληροφορίες για τα riding modes.

Τρεις νέες χρωματικές προτάσεις

Η μεταλλική απόχρωση Blackstorm τονίζει την αρρενωπή πλευρά της νέας F 800 R, ενώ η απλή Racing Red αναδεικνύει τον προηγμένο, δυναμικό χαρακτήρα της roadster. Οι αποχρώσεις της BMW Motorsport Lightwhite non-metallic/ Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic εκφράζουν δυναμικά τις σπορ φιλοδοξίες της F 800 R. Οι προαιρετικές ζάντες “Design Option” είναι βαμμένες σε απόχρωση της BMW Motorsport με μία διακοσμητική, κόκκινη γραμμή γύρω από το χείλος της στεφάνης.

Η Lightwhite non-metallic απόχρωση κάνει τη νέα F 800 GT εντυπωσιακά αθλητική και δυναμική, ενώ η Gravity Blue metallic matt της χαρίζει στιβαρότητα και αρρενωπότητα. Από την άλλη, η Blackstorm metallic αποπνέει μία ιδιαίτερη φινέτσα σε συνδυασμό με γκρι, διακοσμητικές επιφάνειες στα πλαϊνά ένθετα. Η υψηλή ποιότητα της F 800 GT υποστηρίζεται από το νέο γαλβανισμένο λογότυπο του μοντέλου στο πάνω τμήμα των πλαϊνών πάνελ. Διατίθεται ακόμη με μία νέα ζελατίνα με ματ λογότυπο F 800 GT που αναδεικνύει την πιο σοφιστικέ, κομψή εμφάνισή της.

Επέκταση γκάμας προαιρετικού εξοπλισμού

Ένα νέο, ψηλότερο τιμόνι διατίθεται για τη F 800 R από το εργοστάσιο και αυξάνει την άνεση του αναβάτη. Σε συνδυασμό με μία χαμηλή σέλα, το νέο τιμόνι αποτελεί παράλληλα μία εργονομική εναλλακτική λύση για πιο κοντούς αναβάτες.

Η νέα F 800 R με ζάντες “Design Option” (εργοστασιακή επιλογή) θα προσελκύσει κυρίως όσους προτιμούν μία μοτοσυκλέτα με εντυπωσιακή, σπορ εμφάνιση. Μία διακοσμητική, κόκκινη γραμμή γύρω από το χείλος της στεφάνης τονίζει τις σπορ, δυναμικές φιλοδοξίες της νέας roadster, παραπέμποντας στο στυλ της superbike BMW S 1000 RR.

Νέα Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad

Με τη συνεχώς επεκτεινόμενη γκάμα των Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad, η εξατομίκευση μιας μοτοσυκλέτας BMW δεν υπόκειται σε κανένα σχεδόν περιορισμό. Η διευρυμένη γκάμα περιλαμβάνει πλέον αρκετά εντυπωσιακά εξαρτήματα για τις νέες F 800 R και F 800 GT. Για παράδειγμα, ένας σπορ ΗΡ σιγαστήρας νέας σχεδίασης διατίθεται για τις F 800 R και F 800 GT που εκτός από το συναρπαστικό, μπάσο ήχο εντυπωσιάζει και με τη σπορ σχεδίασή του. Το τελικό από ανθρακονήματα αποτελεί μία ακόμα ξεχωριστή τεχνική πινελιά.

Φωτογραφίες BMW F 800 GT

Φωτογραφίες BMW F 800 R

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 10:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο BMW GS – Spy Pic BMW K 1600 GTL 2017 - Επίσημο Δελτίο Τύπου »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon