.
Κατηγορία Beta
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 11:58

Beta RR Racing 2016

 

Εμπνευσμένα από τον συναγωνισμό

 

 

Οι εκδόσεις Racing των RR της Beta δημιουργούνται βάση της εμπειρίας της εταιρίας απευθείας από τους αγώνες. Αυτά τα αποκλειστικά μοντέλα παρουσιάζονται αργότερα από τα μοντέλα παραγωγής κάθε χρονιάς, όπως γίνεται και με αυτά του 2016.

Διαφορές από τις standard
Οι βελτιώσεις που έχουν τα νέα Racing μοντέλα για το 2016 σε σχέση με τις standard μοτοσυκλέτες στις οποίες βασίζονται, εστιάζουν στο πλαίσιο, στα ηλεκτρονικά, όπως και λεπτομέρειες για αγωνιστική χρήση. Για το 2016, τα Racing θα είναι διαθέσιμα στα δίχρονα RR 250 και 300, και στα τετράχρονα RR 350, 430 και 480.

Στο πλαίσιο, συναντάμε υψηλότερων προδιαγραφών αναρτήσεις, με το νέο μπροστινό σύστημα της Sachs κλειστού φυσιγγίου, να είναι το αποτέλεσμα της μακράς συνεργασίας της Beta με την εταιρία αναρτήσεων. Οι γερμανική τεχνολογία σε συνεργασία με την εμπειρία του Ιταλού κατασκευαστή, οδήγησε έπειτα από πολλές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, την δημιουργία ενός κορυφαίου μπροστινού συστήματος. Με διάμετρο 48 χιλιοστών, διαδρομή 290 χιλιοστών, το νέο Sachs μπροστινό προσφέρει σταθερότητα ακόμη και στα μεγάλα άλματα και στα δύσκολα φρεναρίσματα. Οι τσιμούχες του είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να περιορίζουν όσο γίνεται λιγότερο την στατική τριβή, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία.
Το αμορτισέρ της Sachs έχει δεχθεί νέες εσωτερικές ρυθμίσεις, για βελτιωμένη αίσθηση και σταθερότητα σε δύσκολες συνθήκες.

Τα ηλεκτρονικά διαφέρουν σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής, με την μονάδα ελέγχου της ηλεκτρονικής ανάφλεξης να διαθέτει δύο χάρτες και κουμπί στο τιμόνι για επιλογή, ώστε να επιλέγει ο αναβάτης ανάμεσα στο Soft/Hard, ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης.

Χωρίς τρόμπα!

Στα δίχρονα μοντέλα, έχει αφαιρεθεί η τρόμπα μίξης του λαδιού, για μείωση του βάρους - η Beta αναφέρει πως στους αγώνες, οι πολύ γρήγοροι αναβάτες προτιμούν την μείωση του βάρους από την ευκολία της τρόμπας.
Όλα τα μοντέλα όμως έχουν δεχθεί διάφορα ''καλούδια'' τόσο για ομορφιά, όσο και ευκολία στους αγώνες.
Έτσι, συναντάμε τον άξονα γρήγορης απελευθέρωσης του μπροστινού τροχού, για αλλαγή ελαστικού, τις προστατευτικές χούφτες χεριών της Vertigo με νέα γραφικά, τα μαύρα ελαφριά και φαρδύτερα αλουμινένια μαρσπιέ για καλύτερο πάτημα, τους κόκκινους αλουμινένιους τεντωτήρες αλυσίδας, το νέο κάλυμμα σέλας με θήκη για την κάρτα, τα μαύρα ανοδιωμένα λεβιέ φρένου και ταχυτήτων, τις κόκκινες αλουμινένιες τάπες λαδιού κινητήρα, λαδιού κιβωτίου και φίλτρου λαδιού, αλλά και τα νέα κόκκινα αυτοκόλλητα στα στεφάνια, και τα ειδικά Racing γραφικά.
Τα RR Racing παράγονται σε περιορισμένα τεμάχια.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 12:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beta Enduro RR 2016 Beta: Η γκάμα του 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon