.
Κατηγορία Beta
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 10:07

Beta Trial EVO 2015

 

Συνέχεια διακρίσεων!

 

 

Σε συνέχεια των διακρίσεων σε αγωνιστικό επίπεδο, και μετά από την εξαιρετική πορεία των μοντέλων Factory του 2014, η Beta παρουσιάζει τη νέα σειρά μοτοσυκλετών trial EVO για το 2015. Με νέα γραφικά και μια σειρά από σπουδαίες καινοτομίες και σημαντικές αναβαθμίσεις που εντοπίζονται σε ολόκληρη την γκάμα, άσχετα με τον κυβισμό, προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη ομοιογένεια.

 Νέες αναρτήσεις


Οι νέες δίχρονες EVO του 2015 εφοδιάζονται με μία ριζικά ανανεωμένη και ελαφρύτερη πίσω ανάρτηση. Χάρη στο νέο διαχωριστή αερίου/λαδιού και το νέο εσωτερικό φινίρισμα, έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο η ροή των υγρών στο εσωτερικό, όσο και συνολικά η ταχύτητα αντιδράσεων της ανάρτησης. Το δοχείου λαδιού, που τοποθετείται ομοαξονικά με το δοχείο αερίου, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα στην αμετάβλητη λειτουργία και στην αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Η νέα ανάρτηση εφοδιάζεται επίσης με μία βαλβίδα πλήρωσης αερίου, η οποία απλουστεύει την συντήρηση. Το πιρούνι 38mm της Sachs, με νέες λευκές “μπότες”, υιοθετεί ορισμένες βελτιώσεις που παρουσιάστηκαν στα μοντέλα Factory του 2014. Έτσι, επωφελείται από την μείωση σε μήκος του εσωτερικού στελέχους (-5,5mm), για μικρότερο βάρος, εμφανίζει αυξημένη προοδευτικότητα, ανταποκρίνεται καλύτερα σε πιο επιθετικό στιλ οδήγησης και διαθέτει ελαφρύτερες βάσεις έδρασης των ελατηρίων.

Παρουσιάζεται ένα νέο ρουμπινέτο βενζίνης, με βελτιωμένη εργονομία, που δίνει ευκολότερη πρόσβαση στο ρακόρ και επιτρέπει να μειωθεί το μήκος στα σωληνάκια βενζίνης, βελτιώνοντας την διάταξή τους στον χώρο.

Στις EVO 250 2T και EVO 300 2T, τοποθετείται νέα ανάφλεξη 12 πόλων, με πληθώρα νέων δεδομένων. Η αντίστροφη στήριξη του βολάν φέρνει τις περιστρεφόμενες μάζες στο κέντρο και προσφέρει ευελιξία στις μοτοσυκλέτες. Χάρη στο σύστημα των 12 πόλων, παρέχεται αυξημένη ηλεκτρική ενέργεια, με σαφή πλεονεκτήματα στην λειτουργία του βεντιλατέρ, το οποίο πλέον μπορεί να αποβάλει γρηγορότερα την θερμότητα. Το νέο σύστημα ανάφλεξης ολοκληρώνεται με ένα νέο καπάκι μαγνησίουπου λειτουργεί και σαν βάση για τα πηνία. Η στεγανοποίηση όλου του θαλάμου εξασφαλίζεται με μία νέα τσιμούχα.

 Βελτιώσεις στα 250 – 300

Παρατηρούνται κι άλλες βελτιώσεις στα EVO 250 2T και EVO 300 2T, στον τομέα του συστήματος εξαγωγής, το οποίο διαθέτει νέο μακρύτερο θάλαμο διαστολής και νέο, επίσης μακρύτερο τελικό. Αυτή η διάταξη προσφέρει καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές, χωρίς απώλεια δύναμης στα ψηλά, ενώ συνολικά επιτυγχάνεται μείωση του θορύβου λειτουργίας του κινητήρα.

Η EVO 250 2T έχει την ίδια βάση με την έτερη δίχρονη EVO 300 2T, υιοθετώντας κοινό στρόφαλο με μεγαλύτερα μάγουλα (Ø116.5 mm) και μεγαλύτερο κομβίο μπιέλας (Ø30 mm).Η βελτιστοποίηση στο υλικό των τοιχωμάτων προσφέρει μειωμένο πάχος στις κάσες και αυξημένη χωρητικότητα στον στροφαλοθάλαμο. Χρησιμοποιείται η ίδια πρωτεύουσα σχέση, ο ίδιος μηχανισμός στην αντλία νερού και η ίδια τελική μετάδοση για να βρεθεί η ιδανική σχέση ταχυτήτων. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν έναν ελαφρύτερο κινητήρα, με μικρότερες περιστρεφόμενες μάζες, με έναν συμπλέκτη που μπορεί καλύτερα να υποστηρίξει την μεταφορά της ροπής στο κιβώτιο και με ένα κύκλωμα νερού που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Μία σπουδαία επέμβαση στην κεφαλή έχει γίνει σε όλη την γκάμα των δίχρονων EVO, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη και απλή η πλήρωση και η εξαέρωση του συστήματος ψύξης.

Η σειρά trial μοτοσυκλετών του 2015 περιλαμβάνει επίσης και τα EVO 250 4T και EVO 300 4T, τα οποία δεν υφίστανται κάποια τεχνική διαφοροποίηση σε σύγκριση με τα άκρως επιτυχημένα μοντέλα των προηγούμενων ετών, ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ δύναμης και απόλυτης ευκολίας χειρισμών.

Στον τομέα της αισθητικής, ξεχωρίζει το λευκό πλαίσιο που υιοθετήθηκε από τα μοντέλα Factory του 2014, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη νέα σειρά πλαστικών και γραφικών, που συνδυάζουν το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό, σε μία απόλυτη αρμονία με την οικογένεια των enduroRR 2015 της Beta.

Junior μοντέλα

Οι νέοι αναβάτες του trial μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο EVO 80 με εμπρός τροχό 21’’ (11-16 ετών) και στο EVO 80 Junior, με εμπρός τροχό 19’’ (9-11 ετών). Αμφότερα διαθέτουν ένα κορυφαίο πλαίσιο και εντυπωσιακά γραφικά, όπως ακριβώς και τα παλαιότερα EVO αδερφάκια τους.

Την γκάμα συμπληρώνουν τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα trial. Πρόκειται για το MinitrialE 16’’, με τροχούς 16’’ εμπρός και πίσω, και το MinitrialE 20’’ με τροχούς 20’’. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την γκάμα των μοτοσυκλετών trial της Beta για το 2015, μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία, TheFuoristradaCo.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon