.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 15:23

Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 - Παρουσιάστηκε στην Intermot

 

Euro 4, 175 hp, βελτιωμένα φρένα, αναρτήσεις & ηλεκτρονικά

Το νέο Aprilia Tuono V4 1100 RR του 2017 διαθέτει Euro 4 κινητήρα με επίσημη απόδση 175 hp, βελτιωμένα φρένα και βελτιωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών APRC. 

Ο κινητήρας πληροί λοιπόν τις προδιαγραφές Euro 4, ενώ οι 175 hp που ανακοινώνει το εργοστάσιο, τοποθετούν το Tuono V4 1100 RR κοντά στην κορυφή της κατηγορίας.

Το μεγάλο Tuono θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, το V4 1100 RR και το V4 1100 Factory. Οι διαφορές μεταξύ των δύο -πέρα από τα χρώματα- εντοπίζονται κυρίως στις αναρτήσεις, με το πιο οικονομικό RR να φοράει ανάποδο πιρούνι 43 mm της Sachs και μονό πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας, ενώ το Factory διαθέτει μια... τριπλέτα (πιρούνι, αμορτισέρ, σταμπιλιζατέρ) από την Ohlins. 

05 Tuono RR

Επιπλέον, το Factory διαθέτει διαφορετική ουρά, που προέρχεται απευθείας από το RSV4, ενώ διαφορετικά είναι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Το RR φοράει τα Pirelli Diablo Rosso III (190/55 πίσω), ενώ το Factory τα πιο μαλακά Pirelli Diablo Supercorsa (200/55 πίσω).

Νέα είναι τα φρένα, καθώς τόσο το RR όσο και το Factory φοράνε πλέον μπροστά τις monobloc ακτινικές τετραπίστοενς δαγκάνες Μ50 της Brembo και δίσκους 330 mm.

Βελτιωμένα είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα που απαρτίζουν την πλατφόρμα APRC (Aprilia Performance Ride Control)

01 Tuono RR

Η τελευταία γενιά APRC περιλαμβάνει τα κάτωθι:

  • Νέο ATC: Aprilia Traction Control, οκτώ επιπέδων, με την επιλογή να μπορεί να γίνει και κατά την οδήγηση, ακόμα και με ανοιχτό γκάζι
  • Νέο AWC: Aprilia Wheelie Control, τριών επιπέδων, έχει πιο ακριβή λειτουργία. Πλέον η επιλογή μπορεί να γίνει και κατά την οδήγηση, ακόμα και με ανοιχτό γκάζι
  • Νέο ALC: Aprilia Launch Control, τριών επιπέδων, βελτιωμένης λειτουργίας
  • Νέο AQS: Aprilia Quick Shift, το ηλεκτρονικό shifter πλέον λειτουργεί και σε κατεβάσματα, ακόμα και… ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΚΑΖΙ (πρώτη φορά βλέπουμε το εν λόγω χαρακτηριστικό στον κόσμο της μοτοσυκλέτας)
  • Νέο APL: Aprilia Pit Limiter, σύστημα κόφτη για την pit lane
  • Νέο ACC: Aprilia Cruise Control. Πώς είπατε; Cruise Control στο RSV4; Οκ, πάμε πάσο.

43 Intermot 2016 Stand Tuono V4 1100

Τέλος νέα είναι τα όργανα, ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται εξοπλισμένη με το τελευταίας γενιάς Bosch 9.1 MP σύστημα ABS που λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας (Cornering ABS), ενώ στον έξτρα εξοπλισμό βρίσκουμε την πλατφόρμα Multimedia V4-MP της Piaggio. Εκείνη επιτρέπει τη σύνδεση του Smartphone του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα για προηγμένες λειτουργίες παραμετροποίησης της μοτοσυκλέτας στροφή με τη στροφή στην πίστα, κ.α.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 15:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon