Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 12:33

Aprilia Caponord 1200 2012

 


Πρώτες φωτογραφίες!

 Απ’ ότι φαίνεται, οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Aprilia Caponord που βρήκαμε στο motociclismo δείχνουν την κατεύθυνση που έχει η νέα αυτή μοτοσυκλέτα. Αν και την περιμέναμε να εμφανιστεί στο σαλόνι της EICMA στα τέλη του περασμένου έτους, η παραγωγής της πήρε ένα έτος παράταση. Άσχετα με τον αν θα λέγεται Caponord ή Touareg όπως ακούγεται, η εμφάνιση του παραπέμπει σο Ducati Multistrada 1200 και σε ασφάλτινο προσανατολισμό. Γι’ αυτό θα κρατήσουμε το Caponord μιας και το Tuareg παραπέμπει σε κάτι πιο χωμάτινο.

Το νέο Caponord βασίζεται στο πλαίσιο και τον κινητήρα του Aprilia Dorsoduro 1200 και χρησιμοποιεί τροχούς 17 ιντσών με ασφάλτινα ελαστικά. Στο μπροστινό σύστημα συναντάμε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Ohlins και το αμορτισέρ βρίσκεται στο πλάϊ, χωρίς μοχλισμό. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo και αφορούν δύο δίσκους μπροστά διαμέτρου 300mm με δαγκάνες δύο εμβόλων και μονό δίσκο πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.
Η εξάτμιση έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα προκειμένου να αφήνει χώρο για τοποθέτηση αποσκευών αλλά και για την νέα μεγαλύτερη διπλή σέλα. Το πίσω μέρος δείχνει νέο για περισσότερο φόρτωμα ενώ έχει τοποθετηθεί μεγάλο fering για προστασία από τις καιρικές συνθήκες στο ταξίδι.

Είναι άγνωστο αν θα δούμε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που χρησιμοποιεί το RSV4R και Tuono V4R (APRC) αλλά μιας και το αντίστοιχο Ducati είναι full εξοπλισμένο, είναι το πιο πιθανό.

Από τώρα μπορούμε να μαντέψουμε το επόμενο βήμα μιας και μικρότερος κινητήρας, πλαίσιο και περιφερειακά υπάρχουν από το Dorsoduro 750... Ιταλική επίθεση!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aprilia Scarabeo 200i.e. 2011 Aprilia Tuono V4 R APRC »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube