.
Κατηγορία Aprilia
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 10:58

Aprilia RS 125 2021 - Βελτιώσεις παντού

Δίπλα στο γυμνό Tuono 125 του 2021, η Aprilia παρουσίασε και το «ντυμένο» sport μοντέλο της για την Α1 κατηγορία διπλωμάτων, με το RS 125 να δείχνει ανανεωμένο εκ βάθρων, με νέο design, νέο και πιο δυνατό κινητήρα, ψηφιακά όργανα, νέα ECU, κ.α.

Το Aprilia RS 125 παράγεται στην Ιταλία, και φέρνει στην Α1 κατηγορία αιχμηρή εμφάνιση και κορυφαία χαρακτηριστικά, αποτελώντας άξιο τέκνο των μεγάλων Superbike της εταιρείας, αλλά και των αγωνιστικών μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού του Noale.

Στόχος για το 2021 ήταν η βελτίωση του RS 125 παντού, και οι τεχνικοί της Aprilia δεν άφησαν κανέναν τομέα παραπονεμένο.

Το κοστούμι του RS 125 εμπνέεται από το RS 660, όντας ανάλογα επιθετικό και φέροντας τον εμβληματικό τριπλό προβολέα των sport μοντέλων της ιταλικής φίρμας.

Νέα είναι η ψηφιακή οθόνη οργάνων, με πληθώρα πληροφοριών που περιλαμβάνει ταχύμετρο, στροφόμετρο, δείκτη βενζίνης, θερμοκρασία κινητήρα, χιλιομετρητές, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, εναπομείναντα χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, ρολόι κ.α., ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το χρώμα του φωτισμού της οθόνης μεταξύ λευκού και μπλε. Η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να δεχθεί το σύστημα συνδεσιμότητας Aprilia MIA.

Νέο είναι το δικάναλο ABS της μοτοσυκλέτας, εξελιγμένο σε συνεργασία με τη Bosch, ενώ νέα είναι και τα ελαστικά της Michelin, με το πίσω να έχει φαρδύνει στα 140 mm!

Για τη βελτίωση της ποιότητας, η Aprilia αναβάθμισε την ποιότητα βαφής του αλουμινένιου πλαισίου, ενώ έκανε το ίδιο και σε κινητήρα, μαρσπιέ και τιμονόπλακα.

Το RS 125 έρχεται με κορυφαίο πλαίσιο 2 δοκών αλουμινίου, αλουμινένιο ψαλίδι, ανάποδο πιρούνι, και δίσκο 300 mm μπροστά με ακτινική δαγκάνα.

Το ρεζερβουάρ είναι τεράστιο για την κατηγορία, στα 14,5 λίτρα, χαρίζοντας εξαιρετική αυτονομία, ενώ ο χώρος κάτω από τη σέλα μεγάλωσε, και πλέον χωρά ένα tablet 8 ιντσών, διαθέτοντας και USB θύρας φόρτισης.

Στα έξτρα αξεσουάρ ξεχωρίζει το ηλεκτρονικό shifter, μια επιλογή μοναδική για την κατηγορία.

Το τιμόνι έχει νέα θέση, 18 mm ψηλότερα για μεγαλύτερη άνεση, δίχως να θυσιάζει την sport συμπεριφορά.

Νέος είναι ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος και υγρόψυκτος, ψεκαστός κινητήρας, βελτιωμένος σε θερμοδυναμική απόδοση, με νέα κεφαλή, νέο και βελτιωμένο θάλαμο καύσης, νέους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής, και νέο μπουζί ιριδίου.

Νέος και πιο «αγριεμένος» είναι και ο εκκεντροφόρος, νέο και το φίλτρο αέρα, ενώ το σώμα του ψεκασμού βρίσκεται τοποθετημένο σε ψηλότερη θέση για πιο ευθεία ροή μείγματος.

Νέα είναι και η εξάτμιση, με καινούργιο και πιο αποδοτικό καταλύτη.

Ως αποτέλεσμα των άνω αλλαγών, η καμπύλη ροπής είναι πιο γεμάτη, και η μέγιστη δύναμη αποδίδεται σε χαμηλότερες στροφές, που μεταξύ άλλων χαρίζει βελτιωμένη κατανάλωση, χάρη και στη νέα ECU Marelli MIUG4.

Αλλαγμένη είναι η τελική μετάδοση, με αλυσίδα O-Ring και πίσω γρανάζι 58 δοντιών, κάτι που μεταφράζεται σε πιο ζωντανή και άμεση απόδοση στο άνοιγμα του γκαζιού.

Το Aprilia RS 125 θα διατίθεται σε 2 «πολιτικούς» χρωματικούς συνδυασμούς: Aprilia Black και Sintesi Blue, ενώ επιπλέον θα διατεθεί και σε «αγωνιστικό» GP Replica συνδυασμό με γραφικά παρόμοια με αυτά της Aprilia RS-GP του MotoGP, αλλά και αυξημένο επίπεδο εξοπλισμού με ηλεκτρονικό shifter και κάλυμμα μονόσελου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon