.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 13:37

Aprilia RS 250 SP - Το πρώτο Video

Η Aprilia ανέβασε στο κανάλι της το πρώτο βίντεο από το επερχόμενο RS 250 SP που θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την Ohvale, μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται να γίνει το καλύτερο σχολείο για οδήγηση πίστας.

Στο βίντεο ο Τεχνικός Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia, Romano Albesiano, μιλά στα ιταλικά, όμως ευτυχώς το βίντεο έχει υπότιτλους στα αγγλικά.

Στο βίντεο βλέπουμε το RS 250 SP που είχε παρουσιαστεί στην EICMA 2019, να δοκιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Aprilia, και ο Albesiano μιλά για τα σημαντικότερα σημεία της μοτοσυκλέτας.

Η συντομογραφία SP σημαίνει “Sport Production”, ενώ ο Albesiano αναφέρει πως στην εξέλιξη του RS 250 SP από την Ohvale, ενεπλάκη και ο Mariano Fioravanzo, τεχνικός διευθυντής στην εξέλιξη της RSV4.

Η μοτοσυκλέτα ξεπήδησε από ένα Aprilia 125 RS, το οποίο εξελίχθηκε με στόχο την πίστα, με χρήση μονοκύλινδρου κινητήρα 250 κυβικών.

Με την αντικατάσταση πολλών εξαρτημάτων στο 125 RS με άλλα, ελαφρύτερα από τις Brembo, Marchesini και Ohlins, δημιουργήθηκε το RS 250 SP που θα χρησιμοποιηθεί για ένα νέο ενιαίο κύπελλο – αγωνιστικό φυτώριο.

Φανταστείτε πως το RS 250 SP θα είναι 35 κιλά ελαφρύτερο από το 125 RS (βάρος δεν αναφέρεται ακόμα για τη μοτοσυκλέτα, αλλά υπολογίζουμε γύρω στα 100 στεγνά κιλά), ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας, αλλά και στην compact εργονομία.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας βρίσκουμε έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 250 κ.εκ. που αποδίδει περί τους 30 ίππους.

Η τιμή της RS 250 SP ανακοινώθηκε στα 9.700 ευρώ συν ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 14:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon