.
Κατηγορία Aprilia
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 11:14

ΕΙCMA – Aprilia Tuareg 660 Concept

Στο περίπτερο της Aprilia στο Μιλάνο, εντύπωση προκάλεσε μια κατασκευή που θύμιζε... terrarium ερπετών, μέσα στην οποία υπήρχε πυκνή φυλλωσία από εξωτικά φυτά.

Πλησιάζοντας περισσότερο και παρατηρώντας προσεκτικότερα ωστόσο, δεν έβλεπες ούτε ιγκουάνα, ούτε κάποιο φίδι, αλλά τμήματα μιας καλά καμουφλαρισμένης μοτοσυκλέτας. Τα τρακτερωτά ελαστικά και οι ακτινωτοί τροχοί “πρόδιδαν” κάτι σε adventure στυλ, αλλά ήταν η ονομασία της κρυμμένης μοτοσυκλέτας που έδινε της απαντήσεις: Tuareg!

H Aprilia επαναφέρει ένα παλιό και άρρηκτα συνδεδεμένο με την on-off φιλοσοφία όνομα, το οποίο χρησιμοποίησε από το 1985 έως και το 1994 για να παράξει επτά συνολικά εκδόσεις μοτοσυκλετών, με δίχρονους κινητήρες 50, 125 και 250 κ.εκ. αλλά και τετράχρονους, στα 350 και 600 κ.εκ.

apr tu 1

H μοτοσυκλέτα μέσα στην ζούγκλα λοιπόν, είναι ένα Tuareg 660, το οποίο σε αντίθεση με τους προγόνους του που έφεραν αποκλειστικά μονοκύλινδρους κινητήρες, θα εξοπλίζεται με το δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ του νέου RS660, με ανάλογες φανταζόμαστε ρυθμίσεις, ώστε να ταιριάξει στην advneture φύση του.

Δεδομένου ότι το RS660 αναμένεται να αποδίδει 100 περίπου ίππους, στην προκειμένη περίπτωση μια ισχύς της τάξεως των 70+ ίππων, με παράλληλο “φούσκωμα” της απόδοσης στις χαμηλομεσαίες, θα είναι κάτι πολύ εύκολο να επιτευχθεί.

apr tu 2

Φυσικά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας, πριν ακόμα παρουσιαστεί καλά – καλά το RS660, χρησιμοποιείται από την Aprilia και σε άλλα μοντέλα (βλέπε επίσης και Tuono 660 concept), αφού πρόθεση της εταιρείας, είναι να δημιουργηθεί μια νέα γκάμα μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού, με βάση αυτό το μοτέρ.

Τώρα σε ότι αφορά στο Tuareg, περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, εντύπωση ωστόσο προκαλεί το ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποίησε για το μοντέλο τα πιο γνωστά και διαδεδομένα ονόματα, Pegaso ή Caponord.

apr tu 3

Εικάζουμε ότι σε ότι αφορά το “Pegaso”, αφορούσε σε μοτοσυκλέτες με ένα πιο “ήπιο” on-off χαρακτήρα και η Aprilia έχει πιο δυναμικές βλέψεις για το Tuareg 660. Σε ότι αφορά στο Caponord από την άλλη, αυτό είναι συνδεδεμένο με μεγάλου κυβισμού adventure μοτοσυκλέτες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας V4 κινητήρας που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σε ένα μοντέλο της “maxi” κατηγορίας.

Προς το παρόν βέβαια, είναι αν μη τι άλλο ευχάριστο το ότι η Aprilia επιστρέφει στην κατηγορία με μια μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερες πλήροφορίες για αυτή!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA - Aprilia RS 250 SP H Aprilia στην EICMA 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon