.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 11:21

Aprilia Shiver 900 2019 - Intermot 2018

Με περιορισμένης έκτασης αλλαγές

Η Aprilia έδειξε το Shiver 900 του 2019, λίγο πριν την έναρξη της Intermot 2018. Οι αλλαγές σε αυτό λίγες, σε κινητήρα, και στη συνεργασία των οργάνων με το smartphone του αναβάτη για προβολή πληροφοριών πλοήγησης, με τη μοτοσυκλέτα να παραμένει ίδια σε εμφάνιση, και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη με το προηγούμενο μοντέλο.

Τα press kit του Piaggio Group δυσχεραίνουν ιδιαίτερα τη δουλειά του ειδικού συντάκτη, καθώς πέρα από τα κείμενα-σεντόνια (2.350 λέξεις αυτό για το Shiver), δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς με το πρώτο -ή με το δεύτερο- διάβασμα τι ακριβώς έχει αλλάξει από το προηγούμενο μοντέλο.

Το Shiver 900, από ότι καταλαβαίνουμε δέχθηκε τα βελτιωτικά χάδια των μηχανικών καταρχήν στον V-2 κινητήρα του, ο οποίος παράγει 95hp και 9,2 Kgm ροπής στις 6.500rpm.

aprilia shiver900 2019 2

Νέα είναι λοιπόν η αντιτριβική επίστρωση στα πιστόνια, νέοι και ελαφρύτεροι οι πείροι τους. Νέα είναι τα μπεκ του ψεκασμού, για καλύτερη διασπορά του μείγματος, με θετικό αντίχτυπο σε κατανάλωση και ρύπους. Επιπλέον, ο κινητήρας διαθέτει αυτόματο αποσυμπιεστή για εύκολες εκκινήσεις στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ECU είναι η Marelli 7SM, που βοήθησε στην απλοποίηση των ηλεκτρικών του Shiver, καθώς με αυτήν ενώθηκαν εις σάρκα μία δυο λειτουργίες της διαχείρισης κινητήρα που προηγουμένως ανήκαν σε δυο διαφορετικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, σύστημα Traction Control, δικάναλο ABS της Continental που μπορεί να απενεργοποιηθεί, full Ride-by-wire και τρεις χάρτες -Sport, Touring, Rain.

aprilia shiver900 2019 3

Η TFT οθόνη των 4,3 ιντσών παραμένει ως είχε, με μεγάλο όγκο πληροφοριών, και με το σύστημα Aprilia Multimedia Platform (AMP) στον στάνταρ εξοπλισμό. Αν τώρα συνδέσετε το smartphone σας με τα όργανα μέσω ενός app, στην TFT οθόνη μπορείτε να δείτε οδηγίες πλοήγησης, μέσω της βοήθειας του GPS του κινητού σας.

Το συγκεκριμένο app συνεχώς εξελίσσεται, και παρέχει πληθώρα ευκολιών, για τη βόλτα σας, σας δείχνει που βρίσκονται τα σημεία service της Aprilia, παρέχει πληροφορίες τουρισμού, κατανάλωσης, διαδρομών, κ.α.

Για την ώρα η Aprilia δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 11:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aprilia – Ετοιμάζει supersport μοντέλο! Aprilia RSV4 RR 2019 - Intermot 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon