.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 13:02

Aprilia RSV4 RR 2019 - Intermot 2018

Ρυθμιζόμενο cornering ABS, 4η γενιά APRC & Blipper

Το Aprilia RSV4 RR, αλλά και το πιο exclusive αδελφάκι του, RF, δέχθηκαν ρυθμιζόμενο Cornering ABS για το 2019, μαζί με τη νέα 4ης γενιάς πλατφόρμα ηλεκτρονικών συστημάτων APRC, και blipper για ανεβάσματα & πλέον κατεβάσματα δίχως τη χρήση του συμπλέκτη. Κατά τα άλλα, κινητήρας, πλαίσιο, αναρτήσεις και κοστούμι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ως είχαν.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών συστημάτων του RSV4 RR βρίσκεται στην τέταρτη γενιά της για το 2019, και περιλαμβάνει ATC -Aprilia Traction Control-, ρυθμιζόμενο σε 8 επίπεδα, AWC -Aprilia Wheelie Control-, σύστημα ελέγχου σούζας ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα, ALC -Aprilia Launch Control- για εκκινήσεις πίστας, ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα, AQS -Aprilia Quick Shift-, shifter και blipper, για ανεβάσματα / κατεβάσματα ταχυτήτων δίχως χρήση συμπλέκη, APL -Aprilia Pit Limiter-, σύστημα περιορισμού ταχύτητας για τα pits ή για τον δρόμο & ACC - Aprilia Cruise Control. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα έρχεται και με 3 χάρτες οδήγησης, Sport, Track & Race, όπως και το προηγούμενο μοντέλο.

Πέρα από τη νέα, τέταρτη γενιά της πλατφόρμας APRC, τόσο το RSV4RR όσο και το πιο exclusive RF έρχονται με multimap Cornering ABS που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Bosch, για βέλτιστη απόδοση σε δρόμο και πίστα.

Έτσι πλέον το Cornering ABS μπορεί να ρυθμίσει την επέμβαση του, ανάλογα με την πλευρική επιτάχυνση, την πίεση που εξασκεί ο αναβάτης στη μανέτα, την κλίση της μοτοσυκλέτας, και με την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση της μοτοσυκλέτας στον οριζόντιο άξονα. Έτσι βελτιώνεται κάθετα το φρενάρισμα αλλά και η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας.

Το ABS δουλεύει σε συνεργασία με το σύστημα Aprilia RLM (Rear Liftup Mitigation), ένα σύστημα που ανιχνεύει και αποτρέπει το σήκωμα του πίσω τροχού στο έντονο φρενάρισμα.

Σημειώστε πως το συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίζεται σε 3 επίπεδα ευαισθησίας, ενώ μπορεί και να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη.

aprilia rsv4 2019 2

Στον στάνταρ εξοπλισμό για το RSV4 RF και στον έξτρα για το RR, βρίσκουμε το σύστημα πολυμέσων της Aprilia, V4-MP.

Με το V4-MP, ο αναβάτης συνδέει το smartphone του με τη μοτοσυκλέτα, και για πρώτη φορά -αν καταλαβαίνουμε καλά από το press kit- μπορεί να ρυθμίσει τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας στροφή τη στροφή, και κατόπιν να κατεβάσει δεδομένα τηλεμετρίας, στο smartphone ή στο laptop του!

Νέο είναι το πρωτόκολλο σύνδεσης του V4-MP, μειώνοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση μπαταρίας του smarphone, ενώ διαθέτει και προ-εγκατεστημένη μια μεγάλη σειρά από πίστες, με τις βέλτιστες ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων για αυτές!

Παράλληλα, μπορεί ο αναβάτης να προσθέσει τις δικές του πίστες με τις ρυθμίσεις που προτιμάει.

Για πρώτη φορά το V4-MP μπορεί να δεχθεί φωνητικές εντολές, αλλά και να δεχτεί και να κάνει τηλεφωνήματα, μέσω του smartphone του αναβάτη.

Ο κινητήρας αποδίδει τα ίδια επίσημα νούμερα ιπποδύναμης (201hp/13.000rpm) και ροπής (11,7Kgm/10.500rpm) με το προηγούμενο μοντέλο, όμως έχει δεχθεί νέα πιστόνια και νέα αντιτριβική επίστρωση στις κεφαλές των μπιελών, ενώ βελτιστοποίηση έχει δεχθεί ο χρονισμός.

Ίδιο παραμένει το πλαίσιο, το μόνο ακόμα και σήμερα που επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάξει τη θέση του κινητήρα πάνω του, αλλά και να αλλάξει μια σειρά άλλων γεωμετρικών χαρακτηριστικών.

aprilia rsv4 2019 3

Η έκδοση RF φέρει τα τελευταίας γενιάς Ohlins NIX και TTX, τα οποία ζυγίζουν συνολικά 800+ γραμμάρια λιγότερα από τα προηγούμενα.

Νέοι είναι οι δίσκοι στα φρένα, 10mm μεγαλύτεροι από πριν, στα 330mm, και με πάχος 5mm. Τους δίσκους φρενάρουν 2 κορυφαίες monobloc M50 δαγκάνες της Brembo.

Το Aprilia RSV4 RR θα διατίθεται σε 2 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, αμφότεροι σε ματ φινίρισμα, σε μαύρη ή γκρι βάση - Rivazza grey & Arrabbiata black με κόκκινες ζάντες.

Το Aprilia RSV4 RF προσθέτει Ohlins αναρτήσεις και σταμπιλιζατέρ, και ελαφριές σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες, ενώ θα διατίθεται στον “Superpole” χρωματικό συνδυασμό με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το κόκκινο.

Αμφότερα τα μοντέλα της Aprilia έρχονται με μια εκτεταμένη σειρά επίσημων αξεσουάρ, που περιλαμβάνουν εξατμίσεις της Akrapovic, Ohlins αναρτήσεις για το RR, carbon αξεσουάρ, μανιτάρια, σφυρήλατες ζάντες για το RR, μανέτες, tank bag, κουκούλα, V4-MP κιτ (στάνταρ στο RF, έξτρα στο RR) κ.α.

Για την ώρα η Aprilia δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 13:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aprilia Shiver 900 2019 - Intermot 2018 Aprilia Tuono V4 1100 Factory 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon