Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 13:57

Aprilia – Θέμα χρόνου του Caponord 900!

 

Με τον νέο, Euro 4 V2 κινητήρα 900 κ.εκ., των Shiver και Dorsoduro!

 

   

 

Αν μη τι άλλο είναι παράξενο, μια εταιρεία όπως η Aprilia, που βασίστηκε πολύ στην κατηγορία των On-Off (Tuareg, Pegaso, Caponord), να μην έχει πλέον εκπροσώπηση σε αυτή.

Δυστυχώς το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας στην κατηγορία, το εξαιρετικό Caponord 1200, το πρώτο των On-Off με ημιενεργητικές αναρτήσεις, αποτέλεσε “θύμα” των Εuro 4 προδιαγραφών και διεκόπη η παραγωγή του, με την Aprilia έκτοτε να μην συμπληρώνει το κενό.

Αυτό φαίνεται λοιπόν να αλλάζει, αφού ο νέος V2 και Euro 4 προδιαγραφών κινητήρας που στελεχώνει ήδη τα Shiver 900 και Dorsoduro 900, φαίνεται ότι θα αναλάβει... υπηρεσίες και σε ένα τρίτο μοντέλο, το οποίο δεν θα είναι άλλο εκτός από το Caponord, σε έκδοση 900 κ.εκ.

Υποθέτουμε ότι η Aprilia θα ακολουθήσει τον δρόμο που ακολούθησε και στην περίπτωση του Caponord 1200, το οποίο “χτίστηκε” πάνω στο πλαίσιο και τον κινητήρα του Dorsoduro 1200, οπότε στην περίπτωση αυτή η βάση είναι ήδη έτοιμη και λέγεται Dorsoduro 900.

Περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, ωστόσο ελπίζουμε στο ότι η Aprilia, όπως και με το Capo 1200 πριν μερικά χρόνια, έτσι και τώρα με το 900, μπορεί να ανεβάσει τον εξοπλιστικό – τεχνολογικό πήχη πιο ψηλά, εισάγοντας στοιχεία από τα μοντέλα των 1200+ κ.εκ. σε μοτοσυκλέτα κάτω του λίτρου.

Λέτε στην φετινή EICMA να έχουμε αποκαλύψεις; Δεδομένης της "σιγής ιχθύος" που τηρεί η Aprilia, πολύ πιθανό! 

 

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 13:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube