.
Κατηγορία Alstare
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2013 11:17

Alstare – Concept Bike

 

Εμπειρία από τους αγώνες στα σχέδια για παραγωγή

 


Δύο χρόνια μετά την εργασία πάνω στο συγκεκριμένο project bike, η Alstare – η ομάδα με την οποία συμμετέχει η Ducati στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike με αναβάτες τους Ayrton Badovini και Carlos Checa, δημιουργεί στα σχέδια μία νέα μοτοσυκλέτα.

Επαναστατική σχεδίαση

εργασία σε αυτή την concept μοτοσυκλέτα έγινε σε συνεργασία με το Rusak Kreaktive Designworks και την Tryptik Studio και διήρκησε δύο έτη, για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στα σχέδια 3D μία μοτοσυκλέτα για το μέλλον.
Η μοτοσυκλέτα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδίασης, θυμίζει πολύ μία “ντυμένη” διαφορετικά Ducati Panigale, κάτι που μας φαίνεται λογικό, λόγω της εμπλοκής της ομάδας με την εταιρία.
Από το 1996 που η Alstare συμμετέχει με επιτυχίες στα πρωταθλήματα Supersport και World Superbike, αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να γιορτάσει την αγωνιστική της εμπλοκή, και είναι πρώτη φορά που αγωνιστική ομάδα φτάνει σε τέτοιο σημείο.
Στην μοτοσυκλέτα Alstare συναντάμε στοιχεία που μπορούν να χαρακτηριστούν επαναστατικά στην σχεδίαση, όπως το πλαίσιο και η τηλεμετρία, την μπροστινή ανάρτηση που βρίσκεται ενσωματωμένη στο τμήμα των περιφερειακών, και βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε να λειτουργούν και στην πραγματικότητα.
Η εταιρία ήθελε να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα avant-guard και απ’ ότι φαίνεται το κατάφερε. Μένει τώρα να δούμε αν τα σχέδια θα προχωρήσουν περαιτέρω ή θα μείνουν μόνο στις εικόνες 3D.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2013 11:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αlta Motors - Redshift EX »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon