.
Κατηγορία Alstare
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 11:44

Αlta Motors - Redshift EX

 

Hλεκτροκίνητο endurο με 16,5 κιλά ροπής!

 

Η αμερικάνικη Alta Motors, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, έχοντας μέχρι πρότινος στις τάξεις της δύο μοντέλα, στις κατηγορίες SM και MX. 

Νέα προσθήκη στην γκάμα της αποτελεί λοιπόν η έκδοση enduro, με την κωδική ονομασία EX, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο MX μοντέλο, φέροντας κάποιες μικρές αλλαγές στο δευτερεύων πλαίσιο.

alta redshift ex 4

Γράφουμε δευτερεύων πλαίσιο, μιας και οι μοτοσυκλέτες της Alta έχουν έναν βασικό πυρήνα πλαισίου, στον οποίο φιλοξενούνται ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας και ο μειωτήρας στροφών της πρωτεύσουσας μετάδοσης (3.5:1 μη μεταβαλόμενη σχέση).

alta redshift comp 4

Οι αναρτήσεις προέρχονται από την WP και τα φρένα από την brembo, αποτελώντας και στις δύο περιπτώσεις μάλιστα, μονάδες που συναντά κανείς σε καθαρόαιμα endurο.

“Καρδιά” της μοτοσυκλέτας αποτελεί ένας ηλεκτροκινητήρας με μέγιστο όρθιο περιστροφής τις 14.000 σ.α.λ. ο οποίος αποδίδει 40 ίππους και 5 κιλά ροπής. Αν αναρωτιέστε το πως προκύπτουν τα 16,5 κιλά ροπής, έχει να κάνει με την 3.5:1 σχέση στην μετάδοση, με την Alta να μετρά την ροπή στο πίσω γρανάζι του τροχού.

alta redshift comp 3

Η μπαταρία τώρα, είναι μια αδιάβροχη  μονάδα ιόντων λιθίου 350 V / 5,8 kWh, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να προσδώσει 120 χιλιόμετρα αυτονομία, σε συνθήκες όμως χαλαρής μετακίνησης στην πόλη (το EX βγάζει πινακίδα). Για endurο χρήση δεν υπάρχουν πληροφορίες, πέραν του γενικού “4+ ώρες οδήγησης σε δασικούς”   που δηλώνει η Alta και το οποίο -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν αποσαφηνίζει και πολλά.

alta redshift comp 2

H επαναφόρτιση όμως γίνεται σχετικά γρήγορα, απαιτώντας 2,5 ώρες σε δίκτυο 240V και 4 ώρες σε δίκτυο 120V.

Tέλος, η τιμή του EX, είναι κάπως ακριβή είναι η αλήθεια, με τα 15.495 δολάρια, να είναι πολλά περισσότερα από αυτά που απαιτούν για την αγορά τους κορυφαία μοντέλα enduro μοτοσυκλετών με βενζινοκινητήρες.

alta redshift ex 3


Ακολουθεί ένα video από το Alta Redshift EX

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 00:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alstare – Concept Bike
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon