.
Κατηγορία AJP
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 15:53

AJP - Θα παρουσιάσει 3 νέα μοντέλα στην EICMA 2019

Η πορτογαλική AJP ετοιμάζεται να παρουσιάσει τρεις νέες μοτοσυκλέτες στην EICMA 2019, δυο καθαρόαιμα Enduro και ένα Trail bike.

Η AJP ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, με την παραγωγή των πρώτων αγωνιστικών μοντέλων στο εργοστάσιο της Lousada.

Είναι το δεύτερο μεγάλο άλμα της AJP μετά την παρουσίαση του PR7 τρία χρόνια πριν, με την εταιρεία να αναφέρει (κάπως υπερβολικά θα λέγαμε) πως το συγκεκριμένο μοντέλο «κατέκτησε τον κόσμο και ήδη έχει εκατοντάδες ιδιοκτήτες σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, οι Η.Π.Α. και χώρες της Ε.Ε.».

Ας δούμε όμως τα επερχόμενα μοντέλα.

SPR 310 R / SPR 510 R

AJP SPR 310 R 3 1280

Δεν θα μεταφράσουμε λέξη-λέξη το δελτίο της AJP, καθώς η ανεξέλεγκτη υπερβολή και οι διθύραμβοι των Πορτογάλων κουράζουν, οπότε ας δούμε στεγνά τα λίγα στοιχεία που μας δίνει για τις 2 νέες μοτοσυκλέτες της η φίρμα.

Αμφότερες φέρουν τετράχρονους, υγρόψυκτους κινητήρες με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και 4 βαλβίδες, και σύγχρονο σύστημα ψεκασμού. Κι αν δεν έχει αλλάξει κάτι, τότε μιλάμε για μοτέρ προερχόμενα από husqvarna 2004-2012, ίδια με εκείνα που έχουν και τα SWM.

Στις αναρτήσεις υπεύθυνη είναι η γερμανική ZF (βλέπε Sachs), ενώ νέο είναι το υβριδικό πλαίσιο από αλουμίνιο και ατσάλι.

SPR 250

Η SPR 250 διαθέτει και αυτή νέο πλαίσιο με την τεχνολογία που εξελίχθηκε από τα αγωνιστικά μοντέλα, ενώ αποτελεί την καλύτερη λύση για αρχάριους, χάρη στην πιο ελεγχόμενη απόδοση του τετράχρονου κινητήρα της, που εστιάζει στην φιλικότητα.

Κι εδώ οι αναρτήσεις είναι της ZF, ενώ η μοτοσυκλέτα θα είναι ιδιαίτερα προσιτή όσον αφορά στην τιμή της.

Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που δίνει για την ώρα η AJP για τα 3 νέα της μοντέλα, μαζί με 2 φωτογραφίες του SPR 310 R.

Περισσότερα στην EICMA 2019.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 08:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon