.
Κατηγορία V Moto
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 16:06

VMoto Stash – Ετοιμάζεται για την Ευρώπη η έκδοση παραγωγής

3 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση ως concept, στην EICMA του 2021.

Η VMoto Stash είχε εμφανιστεί από το 2021, όμως φαίνεται ότι η εταιρεία χρειάστηκε περαιτέρω χρόνο για να προετοιμάσει την μοτοσυκλέτα αρκετά, ώστε να την κάνει κατάλληλη για παραγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής της μοτοσυκλέτας είναι έτοιμη και θα κυκλοφορήσει, εντός του 2024.

Για να θυμηθούμε και κάποια βασικά για την Stash, πρόκειται για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με κινητήρα κεντρικά τοποθετημένο, με απόδοση 10,7 ίππους σταθερά και μέχρι 20,1 ίππους στιγμιαία, ενώ θα είναι κατάλληλη και για οδήγηση ακόμα και με δίπλωμα με A1. Η αυτονομία του δηλώνεται περίπου στα 150 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ η τελική του ταχύτητα με βάση τις τελευταίες πληροφορίες για αυτό, στα 105 χλμ/ώρα. Αποτελεί δηλαδή μια τυπική μοτοσυκλέτα τύπου A1 σε επίπεδο επιδόσεων, απλά ηλεκτρική.

Εκεί που το Stash θέλει να ξεχωρίσει από την μάζα είναι στον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, στην θέση του παραδοσιακού «ρεζερβουάρ», όπου ο αναβάτης μπορεί να βάλει ακόμα και ένα full-face κράνος. Την σχεδίαση της μοτοσυκλέτας έχει επιμεληθεί ο σχεδιαστής Adrian Morton, από την πένα του οποίου έχουν προέλθει και τα Benelli Tornado Tre αλλά και μεταγενέστερες του Tamburini, MV Agusta F4.

Προς το παρόν η διαθεσιμότητα του μοντέλου έχει επιβεβαιωθεί μόνο για την Αγγλία, όπου και η τιμή του ορίστηκε στις 6.299 λίρες -περίπου 7.350 ευρώ σε άμεση ισοτιμία. Για την υπόλοιπη Ευρώπη, περιμένουμε επίσημη ενημέρωση σε αυτή την φάση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 16:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon