.
Κατηγορία Fantic
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 11:23

Fantic Motor - Σχεδιάζει δικύλινδρη adventure;

Έχοντας ήδη παρουσιάσει την πρώτη της δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με μοτέρ Yamaha, Caballero 700, η Fantic είναι πλέον σε θέση να υλοποιήσει ένα ακόμη πλάνο του ηγέτη της.

Πριν δύο χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος της Fantic Motor, Mariano Roman, έδωσε μια συνέντευξη σε αγγλική εφημερίδα παρουσιάζοντας το όραμά του για την ιταλική εταιρεία και τις συνεχείς εντυπωσιακές κινήσεις που κάνει.

Το 2015 η Fantic πέρασε στα χέρια του VeNetWork, ενός επενδυτικού σχήματος από την Ιταλία που ακολούθησε το όραμα του Roman καθώς άφησε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Όμιλο Piaggio για να αναλάβει ν' απογειώσει τη θρυλική ιταλική εταιρεία. 

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή, καθώς από μια απλώς φυτοζωούσα ιστορική κατασκευάστρια εξελίχθηκε σε ελάχιστα χρόνια σε πρωταθλήτρια Ιταλίας στις μικρές κατηγορίες του Εντούρο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ η γκάμα της μεγάλωσε με μια γεμάτη σειρά Caballero σε διάφορους κυβισμούς.

Η συνεργασία με τη Yamaha που της έχει δώσει κινητήρες τετράχρονων YZ 250 και 450 για τα δικά της αγωνιστικά εντούρο επεκτάθηκε το 2022 με την προσφορά του δικύλινδρου CP2 που τέθηκε σε υπηρεσία στο νέο Caballero 700 - το οποίο μόλις πρόσφατα είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε.

mariano roman

Τι έρχεται μετά; Στο σημείο αυτό θυμόμαστε την παραπάνω συνέντευξη του Roman, ο οποίος στο τέλος της ερωτήθηκε αν η Fantic έχει παραδειγματιστεί από την τεράστια επιτυχία των Benelli TRK 502 που έχουν αναχθεί σε ανθεκτικότατα best sellers στην ιταλική αγορά.

Και εκεί ο Roman έριξε μια μικρή βομβίτσα:

Πιστεύω πως στην ερχόμενη έκθεση EICMA τον Νοέμβρη φέτος θα έχουμε μια όμορφη μικρή έκπληξη για σας σε αυτό το κομμάτι της αγοράς. Η επιτυχία των δικύλινδρων Benelli είναι πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουμε," είχε πει ο ισχυρός άνδρας της Fantic Motor.

H έκθεση στην οποία αναφέρθηκε ο Roman ήταν η προπέρσινη EICMA 2022, στην οποία η Fantic παρουσίασε για πρώτη φορά ενώπιον του παγκόσμιου κοινού το Caballero 700 με τον κινητήρα Yamaha.

Ωστόσο αυτή δεν είναι adventure, οπότε αναπόφευκτα σκεφτόμαστε πως αυτό το κεφάλαιο πιθανότατα δεν προορίζεται να κλείσει σε ένα και μόνο μοντέλο. Έχοντας τον CP2 στη διάθεσή της, η Fantic μπορεί κάλλιστα να προχωρήσει και σε μια adventure κατασκευή με αυτόν τον σπουδαίο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

fantic 2

Ως τώρα δεν έχουμε πληροφορίες πως κάτι τέτοιο όντως είναι στα σκαριά, αλλά αυτό δε μπορεί να μας σταματήσει απ' το να ονειρευόμαστε. Ο συνάδελφος Νίκος Τσαμάνδουρας σκάρωσε ένα ψηφιακό σχέδιο του πώς θα μπορούσε να είναι μια adventure 700 από τη Fantic, με την κλασική της εμφάνιση και το στρογγυλό φανάρι μπροστά, τον κοκκινοκίτρινο συνδυασμό που παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν της και φυσικά τα υψηλότατου επιπέδου περιφερειακά που αναμφίβολα θα φορά αν και εφόσον υλοποιηθεί.

Απτές πληροφορίες δεν υπάρχουν για να βασιστούμε, πλην της παραπάνω δήλωσης Roman και της θεωρητικής δυνατότητας να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος κινητήρας της Yamaha. Ομοίως λοιπόν δεν έχουμε κάποιο έτοιμο πιασάρικο όνομα για να τη βαφτίσουμε, αν και προσωπική μου γνώμη είναι πως το πιο πιθανό θα ήταν το Caballero 700 Adventure.

Πρόκειται για ένα λογικό μοτίβο, καθώς ήδη το πλήρες όνομα του υπάρχοντος μοντέλου είναι Caballero 700 Scrambler, υπονοώντας ενδεχομένως κι άλλες εκδόσεις Caballero 700 που ... δε θα είναι Scrambler. Μια από αυτές θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Adventure.

Πώς θα βλέπατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 16:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 – Fantic Motor XEF310 4T 2024
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon