.
Κατηγορία Jawa
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 15:21

Jawa 42 Bobber Black Mirror - Ο οικογενειακός καθρέπτης

Η Jawa παρουσίασε στην Ινδία μια χλιδάτη έκδοση με χρώμια και λιγοστές βελτιώσεις για το 42 Bobber.

Η αναγεννημένη Jawa, από το 2016 υπό την ιδιοκτησία της Classic Legends θυγατρικής της Mahindra & Mahindra, επέστρεψε με την πρώτη της νέα μοτοσυκλέτα το 2018, χτισμένη πάνω σε έναν νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα με επιτηδευμένα κλασική εμφάνιση και απόδοση 30 ίππων από τα 334 cc του.

Σύντομα αυτή η πρώτη μοτοσυκλέτα που στην Ευρώπη γνωρίζουμε ως 300CL, ενώ στην Ινδία αποκαλείται σκέτο Jawa, αυγάτισε σε μια γκάμα έξι μοντέλων που περιλαμβάνει ακόμη τα Khaki, 42, Fourty-Two, Perak και το πιο πρόσφατο 42 Bobber - το οποίο ουσιαστικά αναπαράγει το ίδιο μοτίβο με το Perak που στην ουσία είναι ένα bobber, απλά δεν έχει το όνομα.

jawa 42 bobber 2023 black mirror 08

Η νέα έκδοση που παρουσιάστηκε στην Ινδία θα είναι η ακριβότερη της γκάμας, με χρώμια στο κορμί της μοτοσυκλέτας πάνω σε μαύρο υπόβαθρο, ενώ ενσωματώνει και μερικές βελτιώσεις.

Η πρώτη αφορά στο σώμα του ψεκασμού, το οποίο εδώ μεγαλώνει σε διάμετρο από τα 33 στα 38 χιλιοστά. Κατά τη Jawa αυτή η αλλαγή εντάσσεται στον προσαρμογή στη δεύτερη βαθμίδα των ινδικών προδιαγραφών BS6 P2, οπότε λογικά θα περάσει σταδιακά και στα υπόλοιπα μοντέλα με τον ίδιο κινητήρα.

jawa 42 bobber 2023 black mirror 10

Μαζί με τα νέα σώματα ψεκασμού η Jawa τροποποίησε αναλόγως και τη χαρτογράφηση του κινητήρα για να ολοκληρώσει μια προσαρμογή με κεντρικό στόχο την αποδοτικότερη καύση.

Η Jawa λέει επίσης πως άλλαξε λίγο το σετάρισμα του αμορτισέρ πίσω για να προσφέρει καλύτερες υδραυλικές αποσβέσεις.

jawa 42 bobber 2023 black mirror 05

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας δεν έχει άλλες αλλαγές, αποδίδοντας στο μέγιστό του περίπου 30 ίππους και 3.3 χιλιογραμμόμετρα ροπής μέσω εξατάχυτου κιβωτίου και συμπλέκτη ολίσθησης με υποβοήθηση (slip and assist) για 185 κιλά.

Ένα νέο στοιχείο που διαχωρίζει το 42 Bobber από το Perak είναι η προσθήκη χυτών αλουμινένιων ζαντών που δέχονται tubeless λάστιχα, κάτι που ως τώρα αφορούσε μόνο το Jawa 42. Οι ζάντες αυτές θα μπορούν να φορεθούν και στην υπόλοιπη γκάμα ως έξτρα κατ' επιθυμία του αναβάτη.

jawa 42 bobber 2023 black mirror 04

Οι αλλαγές της έκδοσης Black Mirror κλείνουν με το εμφανισιακό κομμάτι, όπου η Jawa εισάγει επιφάνειες με χρώμιο στο ρεζερβουάρ, ενώ η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα κολυμπά στο μαύρο χρώμα, με επανασχεδιασμένα καπάκια στα πλαϊνά του κινητήρα.

Το νέο Jawa 42 Bobber Black Mirror κοστολογείται 225,000 ρουπίες στην Ινδία, δηλαδή κάτι λίγο παραπάνω από €2,500 (με βάση την ισοτιμία 21/9/2023) και συνιστά το ακριβότερο μοντέλο που διατίθεται αυτή τη στιγμή στη σύγχρονη γκάμα της Jawa.

Γνωρίστε το εδώ: Jawa 42 Bobber Black Mirror

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon