.
Κατηγορία Jawa
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:37

Jawa - Τα μοντέλα μοτοσυκλετών για το 2024

Η θρυλική JAWAανανεωμένη το 2024 με νέους τετράχρονους κινητήρες 350 και  650κ.εκ. παρουσιάζει μια γκάμα με 8 μοντέλα προδιαγραφών Euro5, τα οποία σας παρουσιάζουμε για το 2024. (δελτίο τύπου)

Την εισαγωγή και διανομή των νέων JAWA έχει αναλάβει η Euro Motors, μια «φυσιολογική» εξέλιξη αφού η εταιρία μας 30 χρόνια τώρα εισάγει και προωθεί τις πιο πρωτότυπες τάσεις στη μοτοσυκλέτα. 

Οκτώ μοντέλα café racers, scrambler, bobber & classic κατασκευασμένα σε εργοστασιακή σειρά παραγωγής, μια μοναδική εξέλιξη που μας βρίσκει όλους σύμφωνους και πραγματικά ενθουσιασμένους.

 

Bobber 42

Τιμή: 7.875 ευρώ

H Jawa δημιούργησε τη 42 Bobber, μια πανέμορφη μοτοσικλέτα η οποία φέρνει ξανά στο προσκήνιο την τσεχική μάρκα. Η μοτοσικλέτα δεν είναι καινούρια καθώς την είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή το 2020 και ήταν βασισμένη στη θρυλική Perak. Το καινούριο μοντέλο του 2024 είναι πολύ εκλεπτυσμένο με σχεδιασμό που ξεχωρίζει χάρη στη μονή σέλα, τον εκτεθειμένο τροχό πίσω, το φαρδύ τιμόνι και το κλασικό ρεζερβουάρ τύπου δάκρυ.
Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 334 κ.εκ. ακολουθώντας την παράδοση της Jawa στους κινητήρες, αποδίδοντας 35 ίππους και 32,5 Nm, είναι ίδιος με αυτόν του Perak.

 

Jawa Perak 350 

Τιμή: 7.775 ευρώ

Ο Perak έδωσε το όνομα του στο μοναδικό bobber μας το JAWA Perak 350, μια μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε κατασκευάστηκε για πρώτη φορά εκείνη τη σκοτεινή περίοδο.  
Ποια είναι όμως η πραγματική ιστορία; Θέλετε να την μάθετε; Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μοντέλου: https://www.jawa.euromotors.gr/bobbers/perak-350    

 

 

Jawa 300CL

Τιμή: 6.795 ευρώ

Η JAWA 300CL πέραν αυτού που βλέπει ο καθένας με την πρώτη ματια, φυσικά μιλάμε για το μοναδικό της στυλ είναι εξοπλισμένη με έναν απίθανο κινητήρα που σχεδιάσθηκε από την αρχή για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο εν λόγω κινητήρας είναι ο νέος εξατάχυτος κινητήρας των 293 cc, υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος DOHC, ο οποίος αποδίδει σχεδόν 25 bhp μέγιστης ισχύος και 25 Nm μέγιστης ροπής. Οι μηχανικοί της JAWA έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη νότα του κινητήρα για να διατηρήσουν τον εικονικό ήχο για τον οποίο οι μοτοσικλέτες JAWA ήταν κάποτε διάσημες.

 

Jawa 300CL-42  

Τιμή: 6.795 ευρώ

Μια παραλλαγή του βασικού μοντέλου 300CL, με πολλές ομοιότητες και κάποιες διαφορές. Δισκόφρενο πισω, διαφορετικό όργανο και προβολέα, επίσης ελαφρύτερο εμπρός φτερό.
Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος. Διατίθεται σε 2 χρώματα χακί και μπλε σκούρο.  

 

Jawa Scrambler 650

Τιμή: 7.585 ευρώ

Το σημείο αναφοράς για το νέο scrambler είναι ο κινητήρας του. Ένα ακριβες αντίγραφο του HONDAXR650L, είναι βέβαια κατασκευασμένοι σε διαφορετικά εργοστάσια. Η ροπή, η αξιοπιστία, η αποδοχή του από το κοινό έχουν κάνει την HONDA να τον χρησιμοποιεί συνεχώς για περίπου 4 δεκαετίες (μέχρι και σήμερα) χωρίς σημαντικές αλλαγές, εκτός από τις απολύτως απαραίτητες για την προσαρμογή στην ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία. Σίγουρα η HONDA ξέρει, έτσι δικαιολογείται και η απόφαση της JAWA. Δεδομένου λοιπόν ότι σήμερα τα εργοστάσια με μικρή παραγωγή δεν θέλουν να παράγουν κινητήρες δικού τους σχεδιασμού και ανάπτυξης, είναι προφανής η σκοπιμότητα αυτής της επιλογής. Ηδη από το 2000 η JAWA είχε προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, τα παλαιότερα 650άρια μας είχαν κινητήρες ROTAX και ΥΑΜΑΗΑ-Minarelli.

 

 

Jawa OHC 650

Τιμή: 7.450 ευρώ

Κύρια σημεία
• Ψυγείο λαδιού (αεροελαιόψυκτος κινητήρας ξηρού κάρτερ, 650cc)
• Δισκόφρενα εμπρός πίσω με ABS
• Σχαρα αποσκευών
• Κοντερ και στροφόμετρο
• Δύο εξατμίσεις παλαιομένες με τεχνικό τρόπο για αξεπέραστο look
• Κλειδαριά κράνους
• Φισούνες στα καλάμια
• Ενδειξη βενζίνης
• Νίκελ καθρέφτες
• Προβολέα με φώτα LED   

 

Jawa OHC 350, 400

Τιμή: 5.890 ευρώ

JAWA 350 OHC - Είναι σχεδιασμένο με σκοπό να "αιχμαλωτίσει" το στυλ του μοντέλου Jawa 634 που παραγόταν με μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του 1970 και του 80.
Αλλά καθώς είναι τετράχρονο, οφείλει το όνομά του και το σχέδιο των εξατμίσεων στο Jawa 500 OHC. Ενα δικύλινδρο 4χρονο μοντέλο που βγήκε από τις εγκαταστάσεις της JAWA το 1956.

 

 

Scrambler 400 

Τιμή:  6.245 ευρώ

Η Jawa συμμετείχε και κυριαρχούσε στο Six Days σε σχεδόν κάθε κατηγορία του: 50cc, 75cc, 125cc, 175cc, 250cc, 350cc και 500cc για όλη την περίοδο 1960-1980.

Η παράδοση αυτή συνεχίζεται σήμερα με το scrambler 400 της σειράς JAWA 350 OHC.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 10:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon