.
Κατηγορία Voge
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 09:38

Voge 2023 - Μάθαμε τα 5 νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει στην EICMA!

Φαίνεται πως έχει πάρει φόρα για τα καλά η Voge η οποία μετά την επέλαση μοντέλων στα 300 και 500 κυβικά εκατοστά, ανοίγει την ψαλίδα της γκάμας περιλαμβάνοντας νέους κυβισμούς. Βρεθήκαμε με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας στην Ευρώπη, κο Allen Yin, ο οποίος μας μίλησε μέσω άλλων για τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει άμεσα η εταιρία στην έκθεση EICMA που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες μέρες. Δείτε ποια:

Voge 900DSX

Η συνεργασία της ως κατασκευαστή με γνωστές εταιρίες της έχει δώσει την δυνατότητα να έχει την τεχνογνωσία για να δημιουργεί τους δικούς της κινητήρες, αλλά στην περίπτωση της νέας μοτοσυκλέτας adventure, 900 DSX, θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα του BMW F 900XR με τα 895 κυβικά και τα 105 άλογα, και όχι του BMW F 850GS όπως είχε αρχικά ακουστεί. Η νέα adventure που περιλαμβάνει το X στο όνομά της, θα παράγεται αρχικά μόνο με ακτινωτούς τροχούς, όντας πιο ''χωμάτινη'', ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν οι τροχοί θα είναι 19/17 ιντσών ή άλλης διάστασης. Πιθανότατη πάντως είναι αυτή η διάσταση, που την έχουμε δει και στα αντίστοιχα X, 500DSX και 650DSX. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως η νέα 900DSX θα περιλαμβάνει στον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό μία πλούσια πλατφόρμα, traction control, cornering ABS, ρυθμιζόμενους χάρτες, μέχρι και cornering lights.

Voge scooter 125

Την ψαλίδα προς τα κάτω θα ανοίξει ένα νέο scooter στα 125 κυβικά εκατοστά, στα χνάρια του Honda PCX 125 και Yamaha NMAX 125, μιας και η εταιρία θέλει να μπει σε αυτή την κατηγορία. Όπως είναι λογικό, και αν θέλει να ενταχθεί στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να έχει τροχούς 14/13 ιντσών όπως αυτά, σύστημα start & stop, σύγχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα και απόδοση κοντά στους 12 ίππους.

Voge 525 DS

Στην μεσαία κατηγορία, αναμένεται να δούμε τον αντικαταστάτη του 500DS, στα 525 κυβικά εκατοστά, με αύξηση απόδοσης σε όλη την καμπύλη. Αξίζει να αναφέρουμε αφενός το 525DS θα οδηγείται και αυτό με δίπλωμα κατηγορίας Α2 μιας και δεν θα ξεπερνά σε πραγματικό κυβισμό και ιπποδύναμη τα όρια, και αφετέρου ότι, το 500DS θα παραμείνει διαθέσιμο σε κάποιες αγορές.

Voge 525 ACX

Πρώτα όμως θα δούμε το 525 ACX να έρχεται με ακτινωτούς τροχούς όπως συμβολίζει το αρτικόλεξο Χ, και προφανώς, θα πρόκειται για μία scrambler εκδοχή του 500AC.

Voge 125R

Κλείνοντας με τα τελείως νέα μοντέλα, ένα Naked μικρό μοτοσυκλετάκι 125 κυβικών εκατοστών θα ανοίξει την ψαλίδα των μοτοσυκλετών προς τα κάτω. Είναι άγνωστο ακόμη αν θα λέγεται AC ή R, αλλά κρίνοντας από την υπόλοιπη γκάμα, θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και τα δύο την ίδια στιγμή.

Μελλοντικά scooters

Να θυμίσουμε ότι η είσοδος της Voge στα scooter έχει ήδη γίνει με το 400 SR4 που σε λίγο καιρό θα βρίσκεται και στην χώρα μας, ενώ μάθαμε ότι η εταιρία δουλεύει ήδη τόσο σε δικύλινδρα scooter scooter 450 / 560 κυβικών εκατοστών, για την κατηγορία που βρίσκεται το SYM TL, Kymco AK και Yamaha, αλλά και ηλεκτρικά!

Μελλοντικά Enduro & Motocross!

Αυτά κι αν είναι νέα: Η Voge δουλεύει ήδη πάνω σε έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 250 κυβικών εκατοστών ο οποίος προορίζεται για μοτοσυκλέτες Enduro και Motocross που βρίσκονται υπό κατασκευή! Οι μοτοσυκλέτες, σύμφωνα με τον κο Allen, θα είναι στα πρότυπα του Honda CRF 250RX, της cross country εκδοχής του CRF 250R, κάτι που σημαίνει δυναμική  είσοδο στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες off road. Επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι η μετάβαση στα 450 κυβικά, με αντίστοιχες μοτοσυκλέτες!

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες από την έκθεση EICMA όπου θα παρουσιαστούν και επίσημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 20:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon