.
Κατηγορία Zoghsen
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 13:55

Zongshen Cyclone RX6 – Επίσημη παρουσίαση σε βίντεο

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό στην πατρίδα της το νέο Cyclone RX6, δηλαδή την πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής που θα πουληθεί με τον νέο δικύλινδρο κινητήρα της Norton.

H Norton σώθηκε από ινδικά χέρια (TVS), αλλά πριν πέσει στην τρικυμία που παραλίγο να την οδηγήσει στο λουκέτο είχε κάνει μια πολύ σημαντική συμφωνία με τη Zongshen, πουλώντας της τα δικαιώματα χρήσης του νέου της δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα 650 cc.

Αν όλα είχαν πάει καλά για τη Norton και ο Stuart Garner δεν είχε καταδικαστεί για κακοδιαχείριση, λογικά θα είχαμε ήδη δει τα δύο Atlas 650, Ranger και Nomad, στην παραγωγή με τον κινητήρα που γεννήθηκε από τους δύο μπροστινούς κυλίνδρους της V4SS superbike.

Αυτό δε συνέβη, για προφανείς λόγους, ενώ τώρα που η TVS επανεκκίνησε την εταιρεία το έκανε με αφετηρία την κορυφαία σπορ μοτοσυκλέτα της (για την οποία υπήρχαν ήδη παραγγελίες σε αναμονή), που θεραπεύτηκε από κάποια θέματα που είχε και πλέον βάζει πλώρη για μια νέα πορεία μετονομασμένη σε V4SV.

Στη συνέχεια περιμένουμε να δούμε τη γυμνή V4CR, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει λόγος για τα δικύλινδρα 650 που λογικά θα απευθύνονται σε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτούς που μπορούν να διαθέσουν 50+ χιλιάρικα για τη V4SV.

Ως τότε όμως όλα δείχνουν πως αυτός ο νέος δικύλινδρος σε σειρά θα βγει στην αγορά πρώτα μέσω της Zongshen και του νέου της μοντέλου Cyclone RX6.

Η μεσαία αυτή adventure κοιτάζει ευθέως προς την άσφαλτο με 17ρηδες τροχούς μπρος-πίσω, ενώ και η σχεδίασή της έχει γνώριμα στοιχεία με πινελιές που θυμίζουν αρκετά την προηγούμενη γενιά Yamaha Tracer 900.

Στο βίντεο με την αναλυτική παρουσίαση που θα βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου, ο παρουσιαστής μας ενημερώνει πως η μοτοσυκλέτα αποδίδει 70 hp και 6.3 kgm, ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 170 km/h.

Εξοπλίζεται με φρένα Nissin, αναρτήσεις ΚΥΒ και keyless έλεγχο, ο οποίος μάλιστα εκκινεί μέσω ενός κουμπιού μπροστά από την τάπα καυσίμου, σε μια λογική που συναντάμε πλέον παντού στα αυτοκίνητα.

Διαθέτει ακόμη ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, έγχρωμη οθόνη TFT με διάφορες επιλογές προβολής, στάνταρ συνδεσιμότητα, αλλά και κάμερες μπρος-πίσω που έχουν τη δυνατότητα καταγραφής της διαδρομής και προβάλλουν στην οθόνη.

Το γεγονός πως η Zongshen ανέθεσε σε ιταλικό σχεδιαστικό οίκο να επιμεληθεί της εμφάνισής της πιθανότατα μεταφράζεται σε πρόθεση εξαγωγής της στην Ευρώπη, αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν και πότε θα συμβεί αυτό. Άλλωστε και στην Κίνα η μοτοσυκλέτα θεωρητικά υπάρχει εδώ και μήνες, μα ακόμη δεν έχει διατεθεί στην αγορά, με την εικασία μας να συνδέεται με συνεννοήσεις με τη νέα διοίκηση της Norton.

Επίσης, δεν είναι σαφές τι αλλαγές έχει κάνει η Zongshen στον κινητήρα, ο οποίος βασίζεται στην προηγούμενη έκδοση της Norton V4SS, για την οποία οι Ινδοί της TVS είχαν δηλώσει πως είχε πάνω από 35 σοβαρά προβλήματα και δεν σήκωνε διόρθωση, αλλά επανασχεδίαση.

Ανάλογα, φανταζόμαστε πως η Norton δεν έχει κάποιο πλάνο να παρουσιάσει τη δική της adventure πρόταση, ή αν το έχει αυτό θα αφορά το αρκετά απώτερο μέλλον, αφότου (και αν) θα έχουν κυκλοφορήσει τα scrambler λογικής Atlas 650.

Δείτε το βίντεο διάρκειας περίπου 14 λεπτών τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Zongshen Cyclone RC 401R – Κινέζικων supersport συνέχεια »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon