.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 19:29

EICMA – Husqvarna 701 Enduro LR

Γεμίζεις μια το ρεζερβουάρ στην Λιβαδειά και μετά ξανά στο Μέτσοβο, αφού έχει διασχίσει Παρνασσό, Γκιώνα, Άγραφα και το μεγαλύτερο κομμάτι της Πίνδου από χώμα, με τρόπο που τα μεγάλα Adventure δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν!

Αυτό είναι το 701 Enduro LR της Husqvarna που παρουσιάστηκε στην EICMA και αυτός ο προορισμός του, η “περιπετειώδης” διάνυση μεγάλων αποστάσεων εκτός δρόμου, χωρίς να σε απασχολεί η αυτονομία.

Πως; Με την ενσωμάτωση ενός μεγαλύτερης χωρητικότητας ρεζερβουάρ, στο γνωστό και εξαιρετικό 701 Enduro. Η έκδοση LR (εκ του Long Range) φουλάρει λοιπόν με 25 λίτρα, 12 παραπάνω από το “απλό” 701 που έχει ρεζεβουάρ 13 λίτρων.

Αυτό σύμφωνα με την Husqvarna, αρκεί για να προσδώσει στο LR, αυτονομία της τάξεως των 500 (κατά μέσο όρο) χιλιομέτρων, εξαλείφοντας έναν παράγοντα άγχους σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών, που ενώ αριστεύει σε “Adventure - πάμε και όπου μας βγάλει” χρήση, προδίδεται από την κατά κανόνα μικρή χωρητικότητα των ρεζερβουάρ.

Το αντίτιμο, είναι +10 κιλά βάρους, μόνο από το ρεζερβουάρ, με το LR να ζυγίζει 155 κιλά κενό και το “απλό” 701, 145 κιλά. Προφανώς, με γεμάτο ρεζερβουάρ θα αλλάζει κατά πολύ και η κατανομή του βάρους γενικότερα, αν και όπως μπορεί να δει κανείς και στις φωτογραφία, το ρεζερβουάρ με τις πλαϊνές προεκτάσεις του, κάνει φιλότιμες προσπάθειες ώστε να συγκεντρώνει το βάρος αυτό χαμηλά.

Πέραν τούτων, κάτι άλλο μεταξύ 701 Enduro LR και 701 Enduro, δεν αλλάζει.

Σε κάθε περίπτωση 155 κιλά + 25 λίτρα μας κάνουν περίπου 180 κιλά, βάρος που θεωρείται πολύ χαμηλό για τα Adventure μηχανάκια... just saying που λένε και στο χωριό μου...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon