.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:14

Harley-Davidson: Νέα Sportster, Iron 1200 και Forty-Eight Special

 

Με επιρροές από τα 70s

Βασισμένα στον Evolution V2 κινητήρα των 1200 κ.εκ, είναι τα δύο νέα μοντέλα της σειράς Sportster που παρουσίαση η Harley-Davidson. Tα Iron 1200 και Forty-Eight Special, υιοθετούν στιλιστικά αξεσουάρ και έχουν χρωματισμούς που παραπέμπουν στην δεκαετία του 70. Ουσιαστικά, η H-D, προσφέρει “έτοιμα” σε ότι αφορά στο customizing τους τα μοντέλα αυτά.

Όπως αναφέρει και ο Brad Richards, διευθυντής του τμήματος Σχεδιασμού και Styling της εταιρείας: “Tα Sportster, ανέκαθεν αποτελούσαν λιτές μοτοσυκλέτες, στις οποίες εύκολα μπορούσε κανείς να επιδοθεί σε μετατροπές και customizing. Αυτό που κάναμε στα νέα Iron 1200 και Forty-Eight Special, είναι αυτό που κάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες Sportster στις μοτοσυκλέτες τους, επί δεκαετίες.”

Forty-Eight Special 2018

48 1

Σε σχέση με το Forty-Eight, η νέα έκδοση Special, φέρει 49 χλστ. πιρούνι, τιμονόπλακες αλουμινίου και ψηλότερο, τύπου “Tallboy” τιμόνι. Επίσης, έχει περισσότερα τμήματα χρωμιωμένα, ενώ σε ότι αφορά στα χρώματα, το peanut τύπου ρεζερβουάρ με τις χαρακτηριστικές 70s παράλληλες ρίγες, βάφεται σε μαύρο, κόκκινο ή λευκό.

Iron 1200

iron

Το ρεζερβουάρ έχει αυξήσει την χωρητικότητα του για μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν γραφικά με ρίγες (χρωματιστές για πρόσθετη 70s ψυχεδέλεια) ενώ βάφεται σε μαύρο, λευκό ή κόκκινο χρώμα. Σε αντίθεση με την τπροσθήκη χρωμίου στο Forty-Eight Special, εδώ έχουμε τα περισσότερα τμήματα μαύρα με μόνο κάποιες ελάχιστες πινελιές χρωμίου, όπως τα ωστήρια του κινητήρα για παράδειγμα, να σπάνε την μονοτονία.

Το τιμόνι τύπου “Miniape (hanger)”έχει αλαφρά ανύψωση , ενώ ένα μαύρο μασκάκι στον προβολέα εξυπηρετεί τόσο την αισθητική όσο και την πρακτικότητα, εκτρέποντας ένα μέρος του αέρα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda X-Blade 160 & Adventure Tourer Kit Indian Chieftain Elite 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon