.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 16:07

Συνομιλίες Honda – Yamaha για πιθανή συνεργασία!

 

Στα μικρά scooter της ιαπωνικής αγοράς

 

Η Honda και η Yamaha ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν συνομιλίες για πιθανή συμμαχία στην ιαπωνική αγορά, στα scooter της τοπικής κατηγορίας 1 (Class 1).

Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει θερμικά scooter 50 κ.εκ. αλλά και scooter με ηλεκτροκινητήρα ισχύος μέχρι 0,60kW, με 2 ή περισσότερους τροχούς

Η κατηγορία 1 φθίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν ηλεκτρικά ποδήλατα, ή mini-οχήματα, ενώ οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν εμπόδια με τις προδιαγραφές ρύπων και ασφαλείας, που προβλέπεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί. Στόχος του ιαπωνικού κράτους είναι να σπρώξει τους κατασκευαστές προς την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους, η Honda και η Yamaha ενώνουν τις δυνάμεις τους στους παρακάτω άξονες.

1. Προμήθεια scooter 50 κ.εκ. από τη Honda (TACT & Giorno) στη Yamaha, η οποία θα τα μεταπουλήσει –με rebadging φανταζόμαστε- ως JOG και Vino.
2. Συνεργασία για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς επαγγελματικών scooter (scooter όπως το Honda Benly 50 και το Yamaha GEAR, με μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες, για μικρές επιχειρήσεις).
3. Συνεργασία για την ανάπτυξη και την εξάπλωση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στην κατηγορία 1 της ιαπωνικής αγοράς. Στόχοι, η αύξηση της αυτονομίας, η μείωση της επαναφόρτισης των μπαταριών, η αύξηση των επιδόσεων και η μείωση του κόστους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 16:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon