.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 13:05

Σύστημα εξάτμισης με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη στάθμη ήχου!

 

Από την "Dr. Jekill & Mr Hyde"

 

Η Dr. Jekill & Mr. Hyde με έδρα την Ολλανδία παρέχει aftermarket εξατμίσεις με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα που ελέγχει τη στάθμη ήχου που βγαίνει από το τελικό. Στην πόλη; Ήσυχα. Σε χώμα και sport χρήση; Δυνατά κι ελεύθερα! 

Η εταιρεία διαθέτει τα συστήματα των εξατμίσεων της για μοτοσυκλέτες Harley-Davidson, Indian, Victory, KTM, Honda, Suzuki και BMW.

Οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες αλλάζουν θέση με το πάτημα ενός κουμπιού, κόβωντας ή απελευθερώνοντας θόρυβο και απόδοση.

dr and mr4

Κάτι ανάλογο με τις κλασικές Supertrapp, εκεί όμως έπρεπε να βγάζεις δίσκους χειροκίνητα, ενώ εδώ όλα γίνονται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι

Οι εξατμίσεις της Dr. Jekill & Mr. Hyde έχουν 3 modes. Travelling, Dynamic και Sport.

dr and mr10

Στο mode ταξιδιού η βαλβίδα κλείνει και τα αέρια αλλάζουν διαδρομή μέσα από το τελικό, μειώνοντας τα επίπεδα θορύβου ακόμα πιο κάτω από του original τελικού. Το ήσυχο mode μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αναβάτη στην πόλη, στο ζέσταμα, και στο ταξίδι -και φυσικά οπουδήποτε αλλού εκείνος επιθυμεί.

Στο Dynamic Mode η βαλβίδα ανοίγει κατά 50%, στέλνοντας τα αέρια και από τις 2 διαδρομές, με ελαφρώς αυξημενη ιπποδύναμη και ροπή από τις OEM εξατμίσεις, με παρόμοια στάθμη ήχου.

dr and mr7

Τέλος, στο Sport Mode η βαλβίδα ανοίγει εντελώς, ο ήχος γίνεται πιο δυνατός, και απελευθερώνονται οι διαδρομές των αερίων. Εδώ έχουμε δύναμη, ροπή και ήχο -θόρυβο- στο μέγιστο.

Σημειώστε πως οι εξατμίσεις είναι τύπου plug and play, και προσαρμόζονται εύκολα στα μοντέλα για τα οποία σχεδιάστηκαν, δίχως να χρειάζονται επεμβάσεις ή αλλαγές στα ηλεκτρονικά.

Το κουμπί για τα mode προσαρμόζεται στο τιμόνι, ενώ διαθέτει και LED λυχνία ένδειξης mode.

dr and mr11

Πέρα από την τεχνολογία για την ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενη στάθμη ήχου, οι εξατμίσεις της Dr. Jekill & Mr Hyde είναι ελαφρύτερες από τις original ενώ παρέχουν και αύξηση ιπποδύναμης, ενώ είναι ομολογκαρισμένες τόσο για τις Η.Π.Α. όσο και για την Ευρωπαική Ένωση.

Οι τιμές είναι αναμενόμενα αρκετά υψηλές, με το βασικό σύστημα εξάτμισης για υγρόψυκτο BMW R 1200 GS να αρχίζει από τα 1500+ ευρώ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε παρακάτω το βίντεο για τις εξατμίσεις που αφορούν στις μοτοσυκλέτες της BMW.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 21:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Riding Experience Enduro - Video BMW Motorrad Days 2016: 35.000 επισκέπτες! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon