.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 20:15

Ducati Globetrotters 90th - 7 αναβάτες σε έναν μοναδικό γύρο του κόσμου

 

Καβάλα στη σέλα του Multistrad 1200 Enduro

 

Γιορτάζοντας την 90η επέτειο της η Ducati επέλεξε 7 αναβάτες, μέσα από 3.000 υποψήφιους, για να γυρίσουν τον κόσμο καβάλα στο νέο Multistrada 1200 Enduro, να επισκεφτούν μέρη και να ανακαλύψουν ανθρώπους που σμίλεψαν την ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Πόσο τυχερός πρέπει να είσαι; Για να είσαι ένας από τους 7 αυτούς αναβάτες, έχοντας κερδίσει τους υπόλοιπους... 2.007 υποψήφιους;!

Globetrotter 90 04

Η αναχώρηση για τους πρώτους από τους 7 αναβάτες θα γίνει στις 4 Ιουλίου 2016, από το Borgo Panigale στην Ιταλία, μέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια ακριβώς από την ίδρυση της Ducati!

Προορισμός; Το ταξίδι πρώτα από όλα, αλλά μέσα από το πρίσμα της ιστορίας των 90 ετών της Ducati. Πάνω από 30.000 χιλιόμετρα θα καλύψουν οι 7 εξερευνητές της ιστορίας της Ducati, με τη βοήθεια της νέας Multistrada 1200 Enduro.

Δείτε και εσείς τις καταγραφές του ταξιδιού τους, μέσα από το ακόλουθο site -> www.globetrotter90.ducati.com

Globetrotter 90 02

Στη συνέχεια, ένα πλήθος αναβατών που θα έχουν λάβει μέρος στο World Ducati Week θα συνοδεύσουν τον πρώτο τυχερό ταξιδιώτη από το Μιζάνο στην Μπολόνια, για να ξεκινήσει την περιπέτεια του. Οι 7 αναβάτες θα διασχίσουν 3 ηπείρους, δίνοντας ο ένας στον άλλο μια ειδικά σχεδιασμένη σκυτάλη-πυρσό που ετοίμασε το Ducati Design Center. Ο εν λόγω πυρσός έχει συμβολική σημασία, ώστε να εξαπλώσουν οι 7... τη φλόγα του πάθους της Ducati στα πέρατα του κόσμου. Ρέστα δίνει το marketing των Ιταλών λέμε!

Η επιλογή των 7 αναβατών-μπουρλοτιέρηδων δεν ήταν εύκολη δουλειά, με την επιλογή να γίνεται μεθοδικά, αρχίζοντας τον Απρίλιο με μια online ψηφοφορία στο site της Ducati

Μετά από το δύσκολο ξεδιάλεγμα, έμειναν 14 υποψήφιοι, οι οποίοι πέρσαν από... Bootcamp στις 14 Ιουνίου, στο Castello di Nipozzano της Τοσκάνης, μέσα στη γειτονιά του θρυλικού κρασιού Chianti.

Globetrotter 90 03

Η πίστα που έγινε η τελική επιλογή των 7 βρίσκεται στα κτήματα του Μαρκησίου του Frescobaldi (ρέστα λέμε, ρέστα δίνετε παιδιά!), εκεί που γίνεται και η διοργάνωση του DRE Enduro, της ακαδημίας off-road της Ducati. Οι άνθρωποι της Ducati εξέτασαν τους 14 επιλαχόντες τόσο όσον αφορά στις οδηγικές τους ικανότητες, όσο και στις γνώσεις τους σε μηχανικές επισκευές.

Στο τέλος της ημέρας, επελέγη η τελική Dream Team των 7, αλλά και τα σκέλη του ταξιδιού.

1. Μπολόνια-Μόσχα. Αναβάτης: Vir Nakai, Ινδία.

Ο 37χρονος Vir είναι μηχανικός από το Μουμπάι, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει, φωτογραφίζει και έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα instagram accounts στον κόσμο -ψάξτε τον, αξίζει.

2. Διάσχιση της Σιβηρίας. Αναβάτης: Steve Fraser, Αυστραλία.

Ο 50χρονος αναβάτης από το Περθ είναι επαγγελματίας φωτογράφος και αναβάτης Adventure μοτοσυκλετών. 

3. Ιαπωνία. Αναβάτης: Jessica Leyne, Βέλγιο.

Η 27χρονη από τη Φλάνδρα είναι δασκάλα μαθηματικών και σχεδιάστρια ιστοσελίδων, αλλά πάνω από όλα, σύμφωνα με την ίδια, έχει "περισσότερο λάδι και βενζίνη στις φλέβες, παρά αίμα". 

4. Σαν Φρανσίσκο - Ινδιανάπολη. Αναβάτης: Eduardo Generali, Βραζιλία

28 χρονών, από το Itu του Σάο Πάολο, ο Eduardo είναι ξεναγός και εκπαιδευτής μοτοσυκλέτας. Έχει οργανώσει ταξίδια στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, στην Παταγονία και στη Βολιβία. Αλλά το ταξίδι που θυμάται πιο πολύ από όλα είναι εκείνο που έκανε με τον αδερφό του - 30.000 χλμ. από τη Βραζιλία στην Αλάσκα.

5. Ινδιανάπολη - Λισαβόνα. Αναβάτης: Samuel Bendall, Η.Π.Α.

Ο 31 χρονών Bendall κατάγεται από το Λος Άντζελες, είναι δημοσιογράφος και φωτογράφος. 

6. Λισαβόνα - Isle of Man. Αναβάτης: Hugo Wilson, Βρετανία

Ο 54χρονος Wilson είναι ο εκδότης του ιστορικού περιοδιού Classic Bike, ενώ έχει εκδώσει και 10 βιβλία μοτοσυκλέτας. Ταξιδίωτης, συγγραφέας, φωτογράφος.

7. Isle of Man - Μπολόνια. Αναβάτης: Timo Schafer, Γερμανία

Τριάντα χρονών, ο Schafer είναι φοιτητής μηχανολογίας, και παθιασμένος μοτοσυκλετιστής. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 21:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon