.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 16:06

Νομιμοποίηση αγώνων δικύκλων στους δρόμους της Μαλαισίας;

 

Υπουργική πρόταση για καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος

 

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στη Μαλαισία, μετά από πρόταση ενός Υπουργού για νόμιμους αγώνες δικύκλων μέσα στα αστικά κέντρα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα παράνομα στοιχήματα που βάζουν οι αναβάτες σήμερα.

rempit3

Αν έχει κανείς βρεθεί στη Μαλαισία, και δη στις μεγάλες πόλεις, όπως στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, θα έχει διαπιστώσει πως τα βράδια μαζεύονται χιλιάδες δίκυκλα (στην πλειοψηφία τους παπιά ή μικρές μοτοσυκλέτες), τα οποία κάνουν μαζική βόλτα-πορεία στους δρόμους, δίχως να βιάζονται. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν και ορισμένοι “γρήγοροι” ανβάτες Mat Rempit (“παράνομοι αγωνιζόμενοι” στην τοπική διάλεκτο), οι οποίοι το ρίχνουν στη σούζα, ή και στους μεταξύ τους αγώνες -εκεί βρίσκεται για τον Υπουργό το πρόβλημα, και στα οργανωμένα στοιχήματα που παίζουν μεταξύ των συγκεκριμένων αναβατών.

Στο παρελθόν, οι επίσημοι είχαν προσπαθήσει να βγάλουν από το αστικό πεδίο τους Mat Rempit, δίνοντας τους την ευκαιρία να τρέξουν δωρεάν σε αγώνες σε πίστες. Ελάχιστοι όμως έδειξαν ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται πως δεν ήταν ο χώρος το πρόβλημα. Ήθελαν -και θέλουν- το ρίσκο και την αδρεναλίνη που προσφέρει η αστική οδήγηση, και έτσι η πίστα δεν τους συγκίνησε στο ελάχιστο.

rempit

Η νέα πρόταση του Υπουργού Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor αφορά στο κλείσιμο των δρόμων σε αστικά κέντρα όπως η Κουάλα Λουμπούρ συγκεκριμένες νύχτες, για νόμιμους αγώνες παπιών, scooter και μοτοσυκλετών.

Το πρόβλημα είναι πως η καταπολέμηση των παράνομων στοιχημάτων δεν πείθει τους περισσότερους, καθώς οι νόμιμοι αγώνες θα οδηγήσουν σε νόμιμα στοιχήματα. Μήπως το κράτος θέλει να... πάρει ένα ποσοστό από αυτά τα στοιχήματα;

rempit2

Οι περισσότεροι που αντιτίθενται στην πρόταση (σε μια άτυπη ψηφοφορία της εφημερίδας The Star Online, το 92% των αναγνωστών, που βέβαια πιστεύουμε ΔΕΝ είναι Mat Rempit, αντιτίθεται σε αυτήν) πιστεύουν πως το κλείσιμο των δρόμων όχι μόνο δεν θα περιορίσει στοιχήματα, ατυχήματα και ταλαιπωρία των υπολοίπων οδηγών, αλλά θα αποτελέσει και σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Ο Υπουργός προσπαθεί ακόμα να πείσει για το λογικό των προτάσεων του, και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 20:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon