.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 12:05

Velocita D’Epoca

 

Special Ducati 900SS από την Benjie’s Cafe Racer

 

Ο Benjie Flipprboi της Benjie’s Cafe Racer, με έδρα το New Jersey στις Η.Π.Α., δημιούργησε ένα πανέμορφο, χειροποίητο cafe racer special μοντέλο, με βάση το κλασικό Ducati 900SS, που ακούει στο όνομα Velocita D'Epoca.

Χαρακτηριστικό της αμερικάνικης φίρμας είναι πως ο Flipprboi αγοράζει τη μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσει ως βάση για την εκάστοτε δημιουργία του, και κατόπιν φτιάχνει τα πάντα ο ίδιος στο χέρι, δίχως να αγοράσει κανένα έτοιμο εξάρτημα.

velocitadepoca 22

Το Velocita D’Epoca (Ταχύτητα Εποχής), διαθέτει στιλ από British Cafe Racer του 1950. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα ταλαιπωρημένο Ducati 900 Supersport SP. Ήταν βαμμένο σε κάποιο άσχετο χρώμα, τα ηλεκτρικά του ήταν κανιβαλισμένα, και είχε παντού ελλείψεις. Τουλάχιστον το μοτέρ λειτουργούσε.

velocitadepoca 6

Η μοτοσυκλέτα λύθηκε, για να μείνει μόνο το πλαίσιο, το μοτέρ, οι αναρτήσεις και οι τροχοί. Η πρώτη μετατροπή ήταν στο υποπλαίσιο, το οποίο κόπηκε και μετασκευάστηκε σύμφωνα με το στιλ που ήθελε ο Benjie να δώσει στη μοτοσυκλέτα του.

velocitadepoca 27

Κατόπιν ήρθε η σειρά του ρεζερβουάρ. Το αλουμινένιο κομμάτι που δημιούργησε ο Benjie έχει σχήμα παρόμοιο με τις αγωνιστικές βρετανικές μοτοσυκλέτες (στο στιλ των Norton του 1950), ενώ πάνω του τοποθετήθηκε ένα όργανο για τη θερμοκρασία του λαδιού, αλλά και μια... μαλακή θήκη στο στιλ της σέλας, για το smartphone του αναβάτη!

velocitadepoca 4

Η σέλα κατασκευάστηκε από... ανθρακόνημα, κοντή και απλή όσο γίνεται, ενώ ντύθηκε με alcantara και δέρμα. Το πίσω φανάρι κατασκευάστηκε από αλουμίνιο, και τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος της ουράς.

velocitadepoca 30

Τα φτερά εμπρός και πίσω κατασκευάστηκαν από αλουμίνιο, για να ταιριάζουν με το ρεζερβουάρ, ενώ στο μπροστινό τοποθετήθηκε ένα... pedestrian slicing fender plate (ένας... κόφτης πεζών δηλαδή - κάθετο μεταλλικό φτεράκι), για να δώσει ακόμα περισσότερο vintage στιλ.

velocitadepoca 19

Στους τροχούς, η απόφαση ήταν να κρατήσει ο δημιουργός τους αλουμινένιους τροχούς του Ducati, και να μην τοποθετήσει ακτινωτούς, για να γλιτώσει βάρος από τη μοτοσυκλέτα. Σε αυτούς τοποθετήθηκαν ελαστικά 17 ιντσών (120 & 170) της Pirelli.

velocitadepoca 39

Νέα είναι και τα τρυπημένα κλιπ ον, από ανοξείδωτο ατσάλι, για racing αισθητική. Χειροποίητο είναι και το αλουμινένιο “κουτί” του στρογγυλού προβολέα, με το κοντέρ με τις... πράσινες ενδείξεις να έχει τοποθετηθεί πάνω του.

velocitadepoca 7

Νέες οι βάσεις των μαρσπιέ, χειροποίητα και τα ατσάλινα μαρσπιέ, νέες και οι απίστευτες, μοναδικές εξατμίσεις, με τα δύο τελικά να βγαίνουν από την ίδια πλευρά. Η ιδέα ήταν να θυμίζουν... τα μαλλιά-φίδια της Μέδουσας, τα οποία κουλουριάζονται κάτω από το δεξί πόδι του αναβάτη!

Οι αναρτήσεις, τα φρένα και ο κινητήρας παρέμειναν ως είχαν, με τον Benjie να αλλάζει μόνο φλάντζες και τσιμούχες, και να κάνει ένα service στο μοτέρ, το οποίο ρυθμίστηκε με τις νέες εξατμίσεις. Ο δημιουργός πασπάλισε το δημιούργημα του με βίδες τιτανίου, και το γευστικότατο πιάτο ήταν έτοιμο για σερβίρισμα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 20:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon