.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 14:38

Motul Onirika 2853

 

Ονειρική Brutale από το Officine GPDesign

 

 

Στο σαλόνι μοτοσυκλέτας Motor Bike Expo της Βερόνα, η Motul παρουσίασε την concept Onirika 2853, ένα σκοτεινό δημιούργημα του Officine GPDesign, σε χορηγία της γνωστής γαλλικής εταιρείας λιπαντικών.

motul onirika 2853 16

O Luca Pozzato, του οίκου Officine GPDesign είναι ο υπεύθυνος για την ονειρική (ή εφιαλτική, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) Onirika, που βασίζεται πάνω σε μία... τσαλακωμένη και μετασκευασμένη MV Agusta Brutale 800. Κι αν αναρωτιέστε για τον αριθμό 2853 δίπλα στο Onirika, εκείνος αναφέρεται στο έτος 2853, χίλια χρόνια από την ίδρυση της Motul (1853). Με το βλέμμα στο μέλλον λοιπόν.

motul onirika 2853 10

Η μοτοσυκλέτα δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα την στιλάτη Brutale, φέρνοντας αντίθετα στο μυαλό μια ελαφρώς ραφιναρισμένη εκδοχή πολεμικού rat bike, όπως εκείνα που κατά καιρούς βλέπουμε στις ταινίες Mad Max. Λιτή εμφάνιση, γυμνή όσο δεν πάει -αν και διαθέτει μια υποτυπώδη και ολίγον τι ξεκάρφωτη ζελατίνα- σε γκρι ματ χρώμα με μαύρα μηχανικά μέρη.

motul onirika 2853 13

Δίχως όργανα, με περίεργο διπλό προβολέα μπροστά, μεταλλικά σωληνάκια φρένων με εξωπραγματικό πάχος και διαθέτοντας special τροχούς με καλυμμένο ένα μεγάλο μέρος της επιφάνειας τους, θυμίζοντας τροχούς ποδηλάτων πίστας.

motul onirika 2853 8

Η σπαρτιάτικη σέλα απαρτίζεται από πολλά ελαστικά... παρεμβύσματα -πείτε τα μπιρμπιτσόλια ή όπως αλλιώς θέλετε- τα οποία ξεπροβάλλουν απειλητικά μέσα από ένα μεταλλικό φύλο. Στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ βρίσκονται τα λογότυπα της χορηγού Motul, με το background σε έντονο κόκκινο χρώμα, σε αντιδιαστολή με το υπόλοιπο γκρι / μαύρο της Onirika.

motul onirika 2853 1

Ένα μεγάλο κουμπί με τις λέξεις “Start / Emotion”, ξεκινήστε το συναίσθημα δηλαδή, βρίσκεται πάνω από τον προβολέα -μάλλον πρόκειται για τον διακόπτη της μοτοσυκλέτας.

motul onirika 2853 3

Στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ αλλά και της ουράς της Onirika βρίσκεται ένα τυπωμένο μοτίβο με κινητήρες, εκκεντροφόρους, και άλλα μηχανικά εξαρτήματα -ξεχωριστής εμφάνισης όμως είναι και η χρυσή custom τάπα του ρεζερβουάρ με την ιδιαίτερη βάση.

motul onirika 2853 12

Αξίζει να σημειωθεί πως η Onirika 2853 θα βγει σε δημοπρασία κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο 2016, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην οργάνωση Motul Corazon, ένα μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθάει μη προνομιούχα παιδιά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 22:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon