.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 13:21

STORM Pulse, ο γύρος του κόσμου με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

 

Με επίσημη αυτονομία... 380 χιλιομέτρων!

 

 

Την πρώτη Οκτωβρίου 2015, η μοτοσυκλέτα STORM Pulse παρουσιάστηκε επίσημα στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Eindhoven, το οποίο είναι και υπεύθυνο για την κατασκευή της! Λίγο ασχημούλα σε εμφάνιση, διαθέτει όμως εντυπωσιακά επίσημα νούμερα αυτονομίας.
 
Η γέννηση της STORM Pulse προήλθε από ένα όνειρο που είχαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Eindhoven, να κάνουν δηλαδή τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες (δόξα και τιμή στον Ιούλιο Βερν), με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα είχαν αναπτύξει και κατασκευάσει οι ίδιοι!
 
Οι 30 φοιτητές του project προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους (τεχνολογία, δημόσιες σχέσεις, κ.α.), και συνεργάζονται για να προωθήσουν την φανταστική αυτή ιδέα, που πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση -η έναρξη του ταξιδιού.
 
Η μοτοσυκλέτα STORM είναι... χοντρή, λόγω της ανάγκης για αυξημένη αυτονομία, και της τεράστιας modular συστοιχίας μπαταριών 28,5 kWh που διαθέτει -για σύγκριση, οι μοτοσυκλέτες της Zero διαθέτουν μπαταρίες από 9,4-15,3 kWh. Έτσι βέβαια αυξάνεται και το βάρος, με τη μοτοσυκλέτα έτοιμη για ταξίδι να ζυγίζει 340 κιλά! Σημειώστε πως οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν με ταχεία φόρτιση, αλλά και να βγουν μόλις αδειάσουν, ώστε να αντικατασταθούν άμεσα (επίσημος χρόνος αλλαγής 7 λεπτά) από άλλες, πλήρως φορτισμένες. Με αυτό τον τρόπο, και με την τερατώδη για ηλεκτρικό δίκυκλο αυτονομία των 380 χιλιομέτρων πριν την αλλαγή μπαταριών, η STORM θα μπορεί να διανύει πολλές εκατοντάδες -ή και χιλιάδες ακόμα- χιλιόμετρα κάθε μέρα. Καλό αυτό, μιας και η συνολική απόσταση του ταξιδιού βρίσκεται στα... 40.000 χιλιόμετρα!
 
Ο κινητήρας είναι ένας Emrax 226, με μέγιστη ιπποδύναμη 94 hp, και μέγιστη ροπή... 24,5 Kgm, ενώ η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας φτάνει τα 160χλμ/ώρα. Εντύπωση όμως στη STORM δεν προκαλούν μόνο η αυτονομία ή ο κινητήρας, αλλά και το πιρούνι μπροστά τύπου Hossack, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους φοιτητές!
Στο site του project υπάρχουν δύο ημερομηνίες για την έναρξη του ταξιδιού, κάτι που μας μπέρδεψε λίγο. Η πρώτη αναφέρει τον Απρίλιο του 2017 ως μήνα έναρξης, ενώ η δεύτερη μιλάει για το 2016. Όπως και να έχει, οι φοιτητές ετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι με τη STORM, και καλούν όποιον ενδιαφέρεται να αποτελέσει μέρος του δικτύου φόρτισης στο ταξίδι αυτό να επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε να πάρει μέρος στο project.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 13:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon