.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 14:12

Ο κυρ Γιάννης και ο Brad Pitt

 

346.000 ευρώ για αγορά συλλεκτικής R71

 

Μεγάλο πάθος του Brad Pitt, εκτός από την Angelina, είναι και οι μοτοσικλέτες. Πέρα από την οδήγηση τους, ο Pitt είναι και συλλέκτης μοναδικών και ακριβοθώρητων κομματιών. Πρόσφατα αγόρασε από ένα Έλληνα -τον κυρ Γιάννη, αγνώστων λοιπών στοιχείων- ένα κλασικό BMW με καλάθι στην αστρονομική τιμή των 346.00 ευρώ!

Η συλλεκτική μοτοσικλέτα που τράβηξε την προσοχή του Pitt ήταν μια πολεμική BMW R71 με καλάθι (με αρχή παραγωγής το 1938 αποτελεί πρόγονο της βελτιωμένης και μεταγενέστερης R75 που άρχισε να κατασκευάζεται το 1941), ενώ είχε χρησιμοποιηθεί από τους ναζί στην Κρήτη, ενώ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πωλήθηκε σε ένα ιδιώτη σε δημοπρασία. Εν τέλει κατέληξε στα χέρια του… κυρ Γιάννη, ο οποίος την αναπαλαίωσε στην original μορφή της.

Η BMW R71 είχε για κινητήρα ένα κλασικό αερόψυκτος boxer 746 κ.εκ., με απόδοση 22 hp / 4.600 σαλ. και με τελική ταχύτητα 95 χλμ/ώρα, ενώ είχε κίνηση ΚΑΙ στο καλάθι, μπλοκέ διαφορικό και διαφορετικό κιβώτιο και γρανάζωμα ανάλογα με τη χρήση -3 ταχύτητες (off-road) και όπισθεν, ή 4 ταχύτητες (έκδοση δρόμου) και όπισθεν! Τεχνολογικά όπως καταλαβαίνετε η μοτοσικλέτα ήταν για την εποχή της -και όχι μόνο- πραγματικά επαναστατική. Ζύγιζε 400 κιλά με το καλάθι, κι είχε τη δυνατότητα μεταφοράς 270 κιλών ωφέλιμου φορτίου. Η επιτυχία της μεταγενέστερης R75, και η παροιμιώδης αξιοπιστία του μοντέλου οδήγησε τους Αμερικανούς να ζητήσουν από τη Harley κάτι αντίστοιχο, γεγονός που οδήγησε στην παραγωγή του HD XA, της πρώτης μοτοσικλέτας της εταιρείας με άξονα, μιας μοτοσικλέτας που αντέγραψε το R75 σχεδόν κατά γράμμα.

Πλέον η R71 κάνει παρέα με τα υπόλοιπα διαμάντια της συλλογής μοτοσικλετών του Brad Pitt. Εμείς να του ευχηθούμε καλές βόλτες, on και off road.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 22:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon