.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 11:10

Κωνσταντίνος Μητσάκης - Australian Tour 2015

Ταξίδι στο μεγάλο νησί του νότου

 

Το 2012 πραγματοποίησε τον «Γύρο του Κόσμου… Νότια σε 80 Ημέρες», το 2013 ταξίδεψε από την Ελλάδα ως την Ινδία με ένα παπί, ενώ το 2014 διέσχισε όλη την αμερικανική ήπειρο, από την Αργεντινή ως την Αλάσκα. Για τον γνωστό μοτο-ταξιδευτή Κωνσταντίνο Μητσάκη, ο πλανήτης μας έχει γίνει πλέον το σπίτι του, αφού εδώ και τριάντα χρόνια, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, ταξιδεύει στους δρόμους του κόσμου με μια μοτοσικλέτα.

Στο μεγάλο νησί


Με αφετηρία και τερματισμό το κοσμοπολίτικο Σύδνεϋ, ο Έλληνας αναβάτης σκοπεύει το 2015 να πραγματοποιήσει το ταξιδιωτικό εγχείρημα «AUSTRALIAN TOUR 2015: ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ». Από τον Τροπικό του Αιγόκερου στην Τασμανία και από τις Θάλασσες του Νότου στην Κόκκινη Έρημο της Αυστραλίας, ένα δίτροχο οδοιπορικό στην αυστραλιανή ήπειρο αποτελεί τη νέα, μεγάλη πρόκληση που έχει ενθουσιάσει τον Κωνσταντίνο Μητσάκη. Η γνωριμία του Έλληνα ταξιδευτή με την αραιοκατοικημένη Terra Australis Incognita θα του αποκαλύψει ένα ιδιόρρυθμο όσο και μοναδικό οικοσύστημα που ευνοήθηκε από τη μακραίωνη απομόνωση της ηπείρου και εμφανίζεται σήμερα σαν ένα ζωντανό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του παρελθόντος.
Συνολικά 6 αυστραλιανές πολιτείες και η νησιωτική Τασμανία θα αποτελέσουν το νέο πεδίο ταξιδιωτικής δράσης του τολμηρού αναβάτη, ο οποίος ανυπομονεί να ζήσει με πάθος την κάθε εμπειρία που θα ξεπηδήσει μέσα από το ταξίδι του στο μακρινό νησί του Νότου. Επιδίωξή του είναι, μετά από ακριβώς 65 ημέρες και 18.500 χιλιόμετρα, να ολοκληρώσει την οδική εξερεύνηση της Αυστραλίας.

65 μέρες ταξίδι

Το «AUSTRALIAN TOUR 2015: ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ», που ξεκινά στις 20/6/2015 και ολοκληρώνεται στις 25/8/2015, θα πραγματοποιηθεί με μια μοτοσυκλέτα KTM 1050 Adventure που παραχώρησε η ΚΤΜ S.E.E στο Έλληνα αναβάτη. Η μοτοσυκλέτα, αφού στρώθηκε προσεκτικά από τον Κ. Μητσάκη και προετοιμάστηκε από τον τεχνικό διευθυντή της ΚΤΜ S.E.E Τάσο Αθανασόπουλο, στάλθηκε κατόπιν ατμοπλοϊκώς με προορισμό την Αυστραλία για να εκτελέσει την δύσκολη αποστολή της.
Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με την μαύρη KTM 1050 Adventure στην Αυστραλία θα έχετε και πάλι την δυνατότητα να το παρακολουθείτε από το www.bikeit.gr, με ανταποκρίσεις που θα μας στέλνει ο ίδιος από διάφορα σημεία του ταξιδιού.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την παράδοση της μοτοσυκλέτας KTM 1050 Adventure, και την συσκευασία της για το ταξίδι, όπως και τον χάρτη του ταξιδιού.
Από αριστερά, ο αναβάτης Κων/νος Μητσάκης, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΤΜ S.E.E Τάσος Αθανασόπουλος και ο After Sales Manager της ΚΤΜ S.E.E Κων/νος Καλαντζόπουλος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon