Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2025 11:43

Ducati Desmo450 MX - Ξεκινούν οι πωλήσεις του στην Ευρώπη

Η πρώτη ΜΧ μοτοσυκλέτα της Ducati, Desmo450 MX, θα αρχίσει να διατίθεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο της εταιρείας από τα τέλη του Ιούλη, ενώ θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και μετά ο υπόλοιπος κόσμος.

Η Ducati ανακοινώνει την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του Desmo450 MX, το οποίο αυτές τις τελευταίες μέρες του Ιούλη 2025 έχει αρχίσει να αποστέλλεται στους Ευρωπαίους dealers της ιταλικής εταιρείας, ενώ σε περίπου έναν μήνα θα φτάσει και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την αγορά των ΗΠΑ.

Η Ducati έχει ήδη δοκιμάσει εκτενώς στα δύσκολα το Desmo450 MX, αρχικά κατακτώντας με την παρθενική του εμφάνιση το Ιταλικό πρωτάθλημα ΜΧ και δη την κορυφαία κατηγορία Prestige MX1 με τον Alessandro Lupino, ενώ φέτος συμμετέχει κανονικά στην κατηγορία MXGP του παγκοσμίου πρωταθλήματος Motocross με δύο έμπειρους αναβάτες στη σέλα του, τους Jeremy Seewer και Mattia Guadagnini, έχοντας ήδη ανέβει δύο φορές στο βάθρο στην παρθενική του χρονιά στο υψηλότερο επίπεδο του ΜΧ.

Παράλληλα οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει την προώθησή του και στη μεγαλύτερη off-road αγορά του πλανήτη, αυτή των ΗΠΑ όπου πρόσφατα ο Tony Cairoli το έτρεξε σε δύο αγώνες του αμερικανικού Pro Motocross πρωταθλήματος στις πίστες Redbud και Spring Creek, καθώς προετοιμάζεται μια ομάδα σε συνεργασία με την Troy Lee Design για πλήρη συμμετοχή στο αμερικανικό πρωτάθλημα στο κοντινό μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι για το Desmo450 MX μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα διαμόρφωσης (Configurator) της μοτοσυκλέτας στην ιστοσελίδα Ducati.com, όπου θα έχουν την ευκαιρία να καστομάρουν τη μοτοσυκλέτα τους με διάφορα καλούδια, όπως κέντρα τροχών, τιμονόπλακες, ολόσωμη εξάτμιση Akrapovič τιτανίου, αγωνιστικές δαγκάνες φρένων Brembo Racing κ.ά.

Ακόμη θα βρουν στη διάθεσή τους μια πλήρη σειρά ρουχισμού, σχεδιασμένη σε συνεργασία με τη Drudi Performance και κατασκευασμένα από πασίγνωστες εταιρείες όπως οι Alpinestars, Arai και Spidi.

Η τιμή του νέου Ducati Desmo450 MX στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινωθεί στα €13,990.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2025 11:48
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon