.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Απριλίου 2025 12:03

Learn - Ride - Enjoy - Repeat: FIM και ACEM για την οδηγική εκπαίδευση μετά το δίπλωμα

Η νέα πανευρωπαϊκή καμπάνια ‘Learn - Ride - Enjoy - Repeat’ αποσκοπεί στο να διαδώσει την αξία της διαρκούς εκπαίδευσης οδήγησης.

[Δελτίο Τύπου FIM]

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών (ACEM) και η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού (FIM) παρουσιάζουν μια νέα καμπάνια που αφορά όλους τους αναβάτες δικύκλων της Ευρώπης, προτάσσοντας την αξία της διαρκούς εκπαίδευσης στην οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Η εθελοντική εκπαίδευση μετά το δίπλωμα οδήγησης είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ασφαλέστερη οδήγηση καθώς εξοπλίζει τον μοτοσυκλετιστή με ευρύτερη γνώση, ικανότητες και εμπειρία. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας οι ACEM και FIM θέλουν να εμπνεύσουν τους Ευρωπαίους αναβάτες να κάνουν το επόμενη βήμα στην πορεία τους και να εγγραφούν σε κάποιο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας πως ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία και γνώσεις ώστε να απολαύσουν τη Μοτοσυκλέτα με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Η καμπάνια αυτή έρχεται ως συνέχεια στο πετυχημένο πρόγραμμα European Motorcycle Training Quality Label, μια πρωτοβουλία για υψηλού επιπέδου μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη.

Antonio Perlot, Γενικός Γραμματέας ACEM: “Το πρόγραμμα European Motorcycle Training Quality Label είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής για την οδική ασφάλεια της βιομηχανίας μοτοσυκλετών. Η εθελοντική εκπαίδευση παρέχει στους μοτοσυκλετιστές την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να διευρύνουν την αντίληψη της ευρύτερης κυκλοφορίας στους δρόμους και να αναπτύξουν στρατηγικές δεξιότητες στην οδήγηση. Ο ACEM πιστεύει πως αυτή η καμπάνια θα κάνει τους δρόμους της Ευρώπης ασφαλέστερους, συμβάλλοντας σημαντικά στους στόχους της Ε.Ε. για την οδική ασφάλεια και χτίζοντας μια κουλτούρα ωφέλιμη για όλους.”

Jesper Christensen, Διευθυντής της Επιτροπής Μεταφορών FIM: “Η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι ταυτόχρονα βολική και απολαυστική, παρέχοντας ένα αίσθημα ελευθερίας, ωστόσο οι μοτοσυκλετιστές πρέπει να είναι πάντα εν γνώσει των κινδύνων των δρόμων και να αναγνωρίζουν αυτούς που αφορούν συγκεκριμένα τα δίκυκλα. Η FIM δεσμεύεται στην προώθηση της υψηλού επιπέδου εθελοντικής εκπαίδευσης και βασιζόμαστε στους Ευρωπαίους συνεργάτες μας για να ενισχύσουν τη διάδοση και αποτελεσματικότητα αυτής της καμπάνιας, η οποία μας δείχνει για μια φορά ακόμη τη σημασία των συλλογικών προσπαθειών από κοινού της βιομηχανίας με τις ενώσεις μοτοσυκλετιστών προς την ασφάλεια."

>> ACEM: Αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών, τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων (L-category vehicles) και προωθεί τον δημιουργικό διάλογο με τους θεσμούς της Ε.Ε.

>> European Motorcycle Training Quality Label: Εθελοντικό σχέδιο πιστοποίησης για εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας που καθοδηγείται από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας της Γερμανίας, καθώς και τις FIM και ACEM. Βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση των μοτοσυκλετιστών σε όλη την Ε.Ε. για τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα της χώρας τους και να αυξήσουν τον αριθμό αναβατών που λαμβάνουν μέρος σε αυτά σε τακτική βάση.
Αυτή τη στιγμή τρέχουν 36 πιστοποιημένα προγράμματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://motorcycle-training-label.eu
https://roadsafetystrategy.acem.eu/home/the-european-motorcycle-training-quality-label

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon