.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 12:34

Έφυγε ο Δημήτριος (Τάκης) Σαρακάκης

 

Απεβίωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη

 


Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος (Τάκης) Σαρακάκης, πρόεδρος των Επιχειρήσεων Σαρακάκη από το 1977. Ο Δημήτριος Ι.Σαρακάκης απεβίωσε το Σάββατο 27 Απριλίου και η κηδεία του έγινε σήμερα Δευτέρα, στις 10:00, στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών. Ο κος Σαρακάκης γεννήθηκε το 1923 στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε το έργο του πατέρα του, Ιωάννη, ιδρυτή του ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, και είχε τρία παιδιά, τον ΘΙωάννη, Φραγκίσκο και τον Αλέξανδρο, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις δραστηριότητες του ομίλου. 
Για τον Τάκη Σαρακάκη μίλησε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Γραμματίδης και συγκεκριμένα δήλωσε: “Απεβίωσε ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου Ομίλου, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλεια του έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς τέτοιων πατριωτών. Αφήνει πίσω του τρείς εξαίρετους διαδόχους τον Ιωάννη, τον Δημήτρη/Φραγκίσκο και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 12:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « One World. One R 1200 GS VStrom Hellas Forum – Δραστηριότητες Απριλίου »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon