.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 11:45

Σε δημοπρασία η πρωταθλήτρια Ducati Desmosedici GP7 του Casey Stoner

Αν θέλεις την πρώτη Ducati πρωταθλήτρια MotoGP της ιστορίας, όταν ήταν το... outsider και όχι το φαβορί – Η τιμή της προκαλεί εγκεφαλικά!

Μερικές φορές βλέπεις μια δημοπρασία στις ανάλογες ιστοσελίδες, που σου αναστατώνει το είναι σου. Ειδικά, αν είσαι φίλος των αγώνων MotoGP με μία έφεση στην σύντομη ιστορία τους, αλλά και μια συμπάθεια προς το φαινόμενο Casey Stoner – τον αναβάτη που για πολλούς ήταν το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο στα MotoGP στην προ Marquez εποχή, αλλά σταμάτησε να αγωνίζεται πολύ νωρίς.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά, το πρωτάθλημα του Αυστραλού με την Ducati, το 2007 -το πρώτο για τους «κόκκινους» στα MotoGP. Η τότε μοτοσυκλέτα, Desmosedici GP7 των 800 κυβικών, δεν θεωρείτο φαβορί, ούτε και «εύκολη» μοτοσυκλέτα, αλλά έφερε πολλή τεχνολογία και ταίριαξε 100% με τις ικανότητες του Casey Stoner. Μία από αυτές τις νικηφόρες μοτοσυκλέτες, θα διατεθεί σε δημοπρασία που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή – για πολύ βαθιές τσέπες!

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι μία αυθεντική GP7, μία από τις πολύ λίγες που κατασκευάστηκαν για εκείνη την αγωνιστική σεζόν, με τον V4 κινητήρα της στα 800 κυβικά να ξεπερνά τους 220 ίππους, έχοντας να κινήσει μια κατασκευή μόλις 148 (!!!) κιλών. Με μία τέτοια μοτοσυκλέτα ο Casey Stoner πέτυχε 10 νίκες στην σεζόν του 2007, οπότε δεν αποκλείεται να έχει οδηγήσει και την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Μάλιστα, επάνω της υπάρχει ακόμα το αυτοκόλλητο του επιθεωρητή αγώνα από το GP Ισπανίας, όπως και το αυθεντικό μεταλλικό αυτοκόλλητο αριθμού πλαισίου. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, αυτή την στιγμή, έχει ζάντες 17 ιντσών (τυπικές δρόμου δηλαδή) αλλά οι αγωνιστικές ζάντες των 16,5 ιντσών περιλαμβάνονται στο πακέτο πώλησης.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, σύμφωνα με την καταχώρηση, λειτουργεί κανονικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός πίστας ή σε παρελάσεις, χωρίς την εργοστασιακή υποστήριξη από την Ducati – φαντάσου φάτσες τριγύρω σου, να σκάσεις μύτη με ένα τέτοιο σε track day! Η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» η μοτοσυκλέτα φτάνει το αστρονομικό ποσό των 400.000 λιρών Αγγλίας, συν τις νόμιμες επιβαρύνσεις και φόρους. Μιλάμε δηλαδή για σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ (470.000 €)! Να το χαίρεται ο επόμενος τυχερός!

Δείτε περισσότερα και με ένα κλικ εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 11:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon