.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 14:55

YME - Εντοπίστηκαν 12 περιπτώσεις εισαγωγής μεταχειρισμένων με παραποιημένα έγγραφα

[Δελτίο Τύπου]

Διαβίβαση στον Εισαγγελέα παραποιημένων ή μη γνήσιων Πιστοποιητικών Συμμόρφωσης εισαγόμενων ταξινομημένων μεταχειρισμένων οχημάτων

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, διαβίβασε στον Εισαγγελέα δώδεκα (12) περιπτώσεις οχημάτων, στα οποία είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες των πιστοποιητικών που απαιτούνται για την εισαγωγή ταξινομημένων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Ειδικότερα, οι εισαγωγείς των συγκεκριμένων οχημάτων ανάρτησαν στο Μητρώο Εισαγομένων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο) Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης, που χαρακτηρίστηκαν από τους Εθνικούς Διανομείς, είτε μη γνήσια είτε παραποιημένα.

Το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.) δημιουργήθηκε για την κεντρική, εξ αποστάσεως, εποπτεία και τον έλεγχο της τήρησης των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την εισαγωγή και πρώτη ταξινόμηση μεταχειρισμένων οχημάτων στη χώρα μας.

Η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:

"Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να διαβιβαστούν άμεσα οι σχετικοί φάκελοι στους Εισαγγελείς. Οι έλεγχοι μέσω της διασταύρωσης στοιχείων επί των αιτήσεων θα είναι τακτικοί, ώστε όσοι, στο μέλλον, θα ήθελαν να παρανομήσουν να το σκεφτούν ακόμα μια φορά. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανομίας στον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, προστατεύοντας τους πολίτες."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon