.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:15

Ζευγάρι adventure μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκε και ληστεύθηκε στην Μπελίζ

Ένα από τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να σε βρει όταν ταξιδεύεις και διανυκτερεύεις ελεύθερα με μοτοσυκλέτα, συνέβη σε ένα ζευγάρι ταξιδιωτών σε μία από τις κακόφημες χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Τα τελευταία χρόνια, το ελεύθερο ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ακόμη και εκτός από τα όρια του «πολιτισμού», έχει ανέβει πολύ σε δημοτικότητα, χέρι-χέρι με την τεράστια δημοφιλία των ταξιδιών αλλά και την ανάπτυξη των social media. Όμως, η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω θυμίζει ότι δεν είναι όλα ρόδινα, ούτε εύκολα, όταν ξεκινάς για μία περιπέτεια και έχεις σκοπό να είσαι απομακρυσμένος από την «πεπατημένη» -άρα, απαιτείται τεράστια προσοχή στην οργάνωση και την εκτέλεση ενός τέτοιου ταξιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά τους ταξιδιώτες, από το Ηνωμένο Βασίλειο, Nick Lonsdale και Beth Paul, 30 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ταξίδευαν με μοτοσυκλέτα από την Βόρεια Αμερική, προς την Νότια, με προορισμό την Αργεντινή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι πέρασε και από την Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, όπου και διέμενε σε χώρο για κάμπινγκ που υποτίθεται ότι ήταν ελεγχόμενος και περίκλειστος. Κατά την 3η ημέρα της διανυκτέρευσης τους -σε σκηνή, στην ύπαιθρο- το ζευγάρι δέχθηκε βάναυση επίθεση από συμμορία, η οποία τους κακοποίησε (δυστυχώς, την Beth και σεξουαλικά) και τους καταλήστεψε, αφήνοντας τους τραυματισμένους και με απώλειες χρημάτων και εξοπλισμού (μεταξύ των οποίων και τα κιντά τους τηλέφωνα, αλλά και τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες με όλο το υλικό που απαθανάτισαν κατά το ταξίδι) που έφτασαν τα 8.800 δολάρια.

Μετά από κάποιες μέρες απαραίτητες για την σωματική τους ανάρρωση, το ζευγάρι κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι και αποφάσισε να το φέρει εις πέρας. Μόλις η ιστορία τους, μάλιστα, έφτασε στην αντίληψη ενός άλλου Βρετανού αναβάτη, τον Charles Reynolds, ο τελευταίος δημιούργησε μία σελίδα GoFundMe για την συγκέντρωση πόρων υποστήριξης για το ζευγάρι – η οποία συγκέντρωσε πάνω από 7.500 λίρες Αγγλίας.

Μπορείτε να δείτε τον λογαριασμό των ταξιδιωτών στο Instagram, με ένα κλικ εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon