.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 11:24

H Ducati απέρριψε τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα αναπτύσσοντας το Hypermotard 698 Mono

Στην εποχή που όλες οι εταιρείες δοκιμάζουν δικύλινδρους εν σειρά, η Ducati ακολούθησε -για άλλη μία φορά- τον δικό της δρόμο, ενώ ακόμη δεν διαθέτει καν τέτοια επιλογή στην γκάμα της. Τι δήλωσαν οι τεχνικοί της εταιρείας.

Το Ducati Hypermotard 698 Mono -διαβάστε αναλυτικό άρθρο για αυτό με ένα κλικ εδώ- αποτέλεσε την πρώτη μονοκύλινδρη Ducati μοτοσυκλέτα εδώ και τουλάχιστον 3 δεκαετίες, με την εταιρεία να έχει ταυτιστεί με τους V2 κινητήρες και την χρήση τους σε κάθε πιθανή εφαρμογή. Όμως, όπως δηλώνει ο Stefano Fantoni, Τεχνικός Διευθυντής κινητήρων της Ducati, στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα χρήσης ενός δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, μια διάταξη που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε όλες τις κατηγορίες και σε ευρύ φάσμα κυβισμού. Ωστόσο, τελικά αυτό δεν προχώρησε και ο Fantoni μας εξηγεί τον λόγο.

Ο Fantoni λέει χαρακτηριστικά: «Ο Superquadro Mono έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω του. Πριν περίπου 4 χρόνια, ο Claudio Domenicali μας ζήτησε προτάσεις για πιο μικρά, ελαφριά και διασκεδαστικά οχήματα, με στόχο να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο κοινό, νεότερο και που βλέπει την μοτοσυκλέτα ως διασκέδαση. (...) κατά την διάρκεια του project, εξετάσαμε πολύ προσεκτικά και τους δικύλινδρους εν σειρά που υπάρχουν στην αγορά σήμερα, που έχουν αναφίβολα πλεονεκτήματα καθώς είναι ελαφρύτεροι και μικρότεροι από τους V2. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια αυτών των συχζητήσεων, ένας μηχανικός της ομάδας μου πρότεινε μια ιδέα που φάνηκε αμέσως πρωτοποριακή: «Γιατί δεν φτιάχνουμε έναν μονοκύλινδρο με βάση τον κινητήρα της 1299 Panigale;» Αυτή η ιδέα μας ξάφνιασε στην αρχή, αλλά πολύ σύντομα μας έπεισε.»

Ο Fantoni ερωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα έλευσης ενός νέου μοντέλου «πολιτικού enduro» με τον κινητήρα Superquadro Mono, λέγοντας: «Μπορώ να φανταστώ αυτό τον κινητήρα σε μία ελαφριά και διασκεδαστική μοτοσυκλέτα δρόμου. Ένα ελαφρύ enduro είναι κάτι που έχουν σκεφτεί πολλοί, αλλά η σχεδίαση αυτού του κινητήρα έγινε αυστηρά για χρήση στον δρόμο και δεν  νομίζω ότι η απόδοση του θα ταίριαζε σε μία νέα μοτοσυκλέτα σαν αυτή.» Οπότε, προς το παρόν η απάντηση είναι μάλλον αρνητική.

Στο μεταξύ, μπορείτε να διαβάσετε ένα τεχνικό αφιέρωμα στον Superquadro Mono κινητήρα με ένα κλικ εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 11:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon