.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 12:44

Ανάκληση BMW R 1300 GS - Πρόβλημα με τις μπιέλες σε κάποιες μοτοσυκλέτες

Λίγα κομμάτια επηρεάζονται παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων όμως ένα «long term» δοκιμαστικό Αυστριακών συναδέλφων μας που έκανε... μόλις 700 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ από τα ευρωπαϊκά μέσα, μετά από την ανάκληση για αντικατάσταση ρελέ μίζας, το BMW R 1300 GS υφίσταται και επιπλέον ανάκληση, αυτή την φορά για κάτι πολύ σοβαρότερο. Πιο συγκεκριμένα, 52 μοτοσυκλέτες R 1300 GS παγκοσμίως (ελάχιστο στατιστικό δείγμα σε κάθε περίπτωση) ανακαλούνται τάχιστα, καθώς υπάρχει πρόβλημα με το βίδωμα των μπιελών στο εσωτερικό του κινητήρα. Προφανώς, οι κίνδυνοι από τυχόν αστοχία των μπιελών δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μνεία...

Το θέμα έλαβε δημοσιότητα μετά από ρεπορτάζ του αυστριακού περιοδικού 1000ps.at, του οποίου το long term δοκιμαστικό BMW R 1300 GS είναι ένα εκ των 52 μοτοσυκλετών παγκοσμίως που επηρεάζονται -και το οποίο έχει κάνει μόλις 700 χιλιόμετρα, όπως αναφέρουν οι Αυστριακοί...

Η BMW θα προχωρήσει σε πλήρη αντικατάσταση κινητήρα στα μοντέλα αυτά και όχι απλώς σε επισκευή, μια απόφαση μάλλον σωστή δεδομένης της έκτασης που μπορεί να πάρει μια βλάβη, μετά από λανθασμένη συναρμολόγηση. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι, πέρα από αυτή την, ομολογουμένως, παραφωνία στην μακροπρόθεσμη δοκιμή, που σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για έναν νέο ιδιοκτήτη GS, οι Αυστριακοί τονίζουν ότι η διευθέτηση του θέματος από την BMW έγινε ταχύτατα και με σωστό τρόπο, ενώ το R 1300 GS δεν αντιμετωπίζει έως τώρα προβλήματα στην long-term δοκιμή του...

Όσον αφορά για την Ελλάδα, εμείς έχουμε ήδη προχωρήσει σε επικοινωνία με την BMW Motorrad Ελλάδος και πληροφορηθήκαμε, ότι προς το παρόν "δεν υπάρχει γνωστοποίηση μιας τέτοιας ανάκλησης και δεν αφορά κάποιο R 1300 GS που έχει πουληθεί ή πρόκειται να πουληθεί, στην Ελλάδα". 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 13:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon