.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 07:50

BMW - Ανάκληση για τα R 18 B και R 18 Transcontinental

Στο τέλος του περασμένου έτους, η BMW North America LLC εξέδωσε ανάκληση ασφαλείας για όλα τα BMW R 18 B και R 18 Transcontinental για τα έτη 2021 έως 2024.

Το πρόβλημα έγκειται στο ό,τι οι προβολείς έχουν ανακλαστήρες μεσαίας σκάλας με σημεία στερέωσης που θα μπορούσαν να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου και εν τέλει να σπάσουν, δίχως να αντανακλούν επαρκώς το φως και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Επιπλέον, από τους αποσπασμένους ανακλαστήρες θα μπορούσε να στραφεί στο αντίθετο ρεύμα ανεπιθύμητη αντανάκλαση, γεγονός που θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τα αρχεία BMW της Βόρειας Αμερικής, περίπου 2.369 μοτοσυκλέτες πιστεύεται ότι εμπλέκονται σε αυτή την ανάκληση. Αυτό αντιπροσωπεύει το 100% της παραγωγής για τις μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Μαρτίου 2021 και 28 Δεκεμβρίου 2023.

Όσον αφορά τα πιθανά προειδοποιητικά σήματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν, η BMW σημειώνει ότι "ο αναβάτης μπορεί να παρατηρήσει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες καταστάσεις: Ένα θόρυβο ή κροτάλισμα μέσα στον προβολέα, μια δονούμενη μεσαία σκάλα και/ή μια αλλαγή στο φωτισμό του δρόμου."

Η BMW αναπτύσσει επί του παρόντος το πρόγραμμα αποκατάστασης για αυτήν την ανάκληση, με τις επιστολές ειδοποίησης των κατόχων να έχουν προγραμματιστεί να σταλούν  μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2024. Στο μεταξύ, η BMW εξέδωσε επίσης ειδοποίηση διακοπής παράδοσης στο δίκτυο αντιπροσώπων της (αριθμός STOP630009) τόσο για το R 18 Bagger όσο και για το Transcontinental. Οι αντιπρόσωποι έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να πουλήσουν, να μισθώσουν ή να παραδώσουν νέες μοτοσυκλέτες που επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση έως ότου διορθωθεί το πρόβλημα.

Όσο αφορά τη χώρα μας, αν υπάρχει σχετικό πρόβλημα, οι κάτοχοι των εν λόγω μοτοσυκλετών θα ενημερωθούν από την αντιπροσωπεία.

Πηγή: rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon