.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 18:35

Bimota - Δεν θα υπάρξει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στο κοντινό της μέλλον

Μπορει η Kawasaki που προμηθεύει με κινητήρες τη Bimota να "ψάχνεται" με υβριδικούς κινητήρες, ωστόσο η ιταλική εταιρεία θα μείνει πιστή μόνο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα του COO της εταιρείας Pierluigi Marconi σε συνέντευξη του στο MCN: «Για τα ηλεκτρικά δίκυκλα, η σκοπιά μου είναι μόνο εντός 20 kW και τίποτα περισσότερο (περίπου 26 ίπποι). Αλλά η Bimota δεν μπορεί να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα 20 kW γιατί δεν είναι ο στόχος μας. Φτιάχνουμε μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης. Μέχρι τώρα δεν κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα. Για το μέλλον, θα δούμε αν η τεχνολογία θα γίνει διαφορετική. Προς το παρόν, εάν το ηλεκτρικό αποδίδει υψηλή ισχύ, πρέπει να έχει και υψηλή τάση. Η υψηλή τάση είναι πολύ επικίνδυνη»

Υπενθυμίζουμε πως η Kawasaki κατέχει το 49,9% της Bimota, με την ιαπωνική εταιρεία να παράγει τώρα μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων κατηγορίας Α1, καθώς και υβριδικών που διαθέτουν ηλεκτρικό αλλά και δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 451 κ.εκ. Στον αντίποδα της ηλεκτροκίνησης, ο Marconi ρωτήθηκε ακόμα για το αν θα παρήγαγαν ένα superbike χρησιμοποιώντας τον τετρακύλινδρο κινητήρα ερχόμενο από το ZX-10R των 210,3 ίππων της Kawasaki, ο οποίος απάντησε τα εξής:

«Όταν χρησιμοποιήσουμε το ZX-10R, θα είναι επειδή πρόκειται να αγωνιστούμε. Σίγουρα, για την Bimota είναι σημαντικό για εμάς να αγωνιστούμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε βήμα προς βήμα. Χρειαζόμαστε να φτιάξουμε ένα δίκτυο γιατί αν κάνεις αγώνες, μπορείς να πουλήσεις μια μοτοσυκλέτα, αλλά δεν έχουμε το δίκτυο για αυτό που φτιάχνουμε. Επομένως, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δημιουργήσουμε το δίκτυο. Όταν τελειώσει το δίκτυο, θα κανονίσουμε κάτι.»

Πηγή: motorcyclenews.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon