.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 11:13

Pierer Mobility – Απολύσεις, στρατηγικός ανασχεδιασμός και στενότερες σχέσεις με Κίνα-Ινδία

Τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της Ευρώπης επικαλείται μεταξύ άλλων λόγων το γκρουπ-ομπρέλα των KTM, Husqvarna, Gasgas και MV Agusta, για να αλλάξει την στρατηγική του και όχι μόνο.

Με επίσημη ενημέρωση του, το Pierer Mobility Group παρουσίασε μέρος της στρατηγικής του για το 2024, με σημεία που θα προκαλέσουν συζήτηση. Αρχικά, η εταιρεία ανακοκίνωσε την επικείμενη προσήλωση της στις «μάρκες πυρήνα», δηλαδή τις KTM, Husqvarna, Gasgas και MV Agusta και εντός αυτού του σχεδιασμού, θα προχωρήσει στην πώληση των μαρκών ποδηλατων, Raymond και FELT. Ωστόσο, υπό την Pierer Mobility θα παραμείνουν οι τομείς των ηλεκτρικών ποδηλάτων της Gasgas και της Husqvarna, στον τομέα «E-Mobility», ο οποίος θα περιλαμβάνει και όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα του γκρουπ.

Παράλληλα, επικαλούμενο την «δυσμενή κατάσταση» της ευρωπαϊκής οικονομίας, το Pierer Mobility Group ανακοινώνει την  μεταφορά μέρους του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, εκτός Ευρώπης: Πιο συγκεκριμένα, στην CFMOTO στην Κίνα, αλλά και στην Bajaj στην Ινδία. Παράλληλα, ανακοινώνει απολύσεις, οι οποίες θα φτάσουν τα 300 άτομα, σε όλες τις εγκαταστάσεις της εντός Αυστρίας.

Μεταξύ άλλων, το Pierer Mobility Group ανακοινώνει την υποστήριξη του, στο δίκτυο αντιπροσώπων και προμηθευτών του, χάρη στο επαρκές απόθεμα ρευστότητας που έχει, παρά τις προφανείς συνέπειες στα συνολικά assets, περιμένοντας αύξηση πωλήσεων 7 με 9%, κατά το οικονομικό έτος 2023. Παράλληλα, όσον αφορά το 2024, το γκρουπ λέει ότι θα είναι μια χρονιά «σταθεροποίησης» καθώς προβλέπει ξανά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, θέτοντας προτεραιότητα στην επιχειρηματικότητα «πυρήνα», την εξασφάλιση της κερδοφορίας και την μείωση του κόστους με νέα μέτρα, «δεκάδων εκατομμυρίων» ευρώ.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 11:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon