.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 11:51

Οριστικό λουκέτο για την Egli Motorradtechnik

Μια ιστορική κατασκευάστρια πλαισίων και custom σπορ μοτοσυκλετών ρίχνει τίτλους τέλους σε μια πορεία 58 ετών.

Η ιστορική εταιρεία που έστησε ο Ελβετός Fritz W. Egli το 1965 στην πόλη Oberwil της πατρίδας του (και από το 1970 στη Bettwil) κλείνει οριστικά τις πύλες της. Πλησιάζοντας την ηλικία συνταξιοδότησης, ο Egli πούλησε την εταιρεία του το 2015 στον Alexander Frei, ο οποίος είχε εξαρχής δηλωμένο στόχο να τη μεταπουλήσει εντός 5 ετών, ωστόσο η αδυναμία του να βρει ενδιαφερόμενους αγοραστές τον οδήγησε στο να ανακοινώσει στις 24 Αυγούστου πως η εταιρεία θα κλείσει οριστικά.

Ο Egli έγινε γνωστός χάρη στις custom αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που έφτιαχνε, ωστόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στη φήμη του δεν έπαιξαν οι τροποποιήσεις που έκανε στους κινητήρες για να βγάλουν περισσότερη δύναμη, όσο τα χειροποίητα πλαίσια που σχεδίαζε γι’ αυτές με κοινό χαρακτηριστικό τον χοντρό κεντρικό σωλήνα στο πάνω μέρος τους.

Η πρώτη του “διάσημη” μοτοσυκλέτα ήταν η Egli Vincent Racer EV1 το 1967, ενώ γρήγορα πέρασε και στο ιαπωνικό στρατόπεδο που τότε εισέβαλλε δυναμικά στην αγορά των τετρακύλινδρων σπορ μοτοσυκλετών.

Η επιχείρησή του γιγαντώθηκε τη δεκαετία του 1970 χάρη στις ανταγωνιστικότατες κατασκευές που έστησε και τις επιτυχίες που αυτές έφεραν στους αγώνες συνεχίζοντας με επιτυχία ως τη σημερινή εποχή όπου μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της εστίαζε στη δημιουργία και πώληση ολόκληρων custom μοτοσυκλετών.

3310 M
Αυτή η Egli Ducati ED9-C πιθανώς θα είναι μια από τις μοτοσυκλέτες που θα πουληθούν στο "παζάρι" με τα αποθεματικά της εταιρείας που θα γίνει τον Οκτώβριο 2023

Τώρα το οριστικό λουκέτο να φαίνεται αδιαπραγμάτευτο, όπως αποκαλύπτει η σχετική επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

“Αγαπητοί φίλοι, πελάτες και συνεργάτες,

“Παρά τις εντατικές προσπάθειες, δεν καταφέραμε να βρούμε έναν διάδοχο για την επιχείρησή μας στη Bettwil. Με μεγάλη θλίψη συνεπώς αποφασίσαμε να κλείσουμε την εταιρεία.

“Φυσικά όλες οι τρέχουσες παραγγελίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και θα ολοκληρωθούν από την ομάδα μας με τη μέγιστη φροντίδα και στην ώρα τους.

“Δυστυχώς δε θα είμαστε πια σε θέση να δεχτούμε άλλες νέες δουλειές ή παραγγελίες.

“Στην πορεία – πιθανότατα στο δεύτερο μισό του Οκτώβρη – μια ‘garage sale’ θα λάβει χώρα: θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως μέσω αυτού του καναλιού. (σ.σ. η ιστοσελίδα της εταιρείας).

“Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια.

“Η ομάδα Egli.”

Πηγή: Egli Motorradtechnik

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon