.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 10:23

MV Agusta Enduro Veloce – Βαφτίσια ξανά για το Lucky Explorer

Πριν φτάσει στις βιτρίνες των καταστημάτων, το νέο adventure σχέδιο των Ιταλών αποκτά νέο όνομα.

Από το 2021 έχει επιδείξει τη διάθεσή της να επεκταθεί στον on-off χώρο η MV Agusta παρουσιάζοντας το δίδυμο των Lucky Explorer 5.5 και 9.5. Καθώς περιμένουμε έκτοτε να δούμε τις πρώτες adventure από τη Schiranna στην παραγωγή, μεσολάβησε η δυναμική είσοδος του ομίλου Pierer στο μετοχικό της κεφάλαιο και η διαφαινόμενη αλλαγή πλάνων που έβαλε το μικρό Lucky Explorer 5.5 στον πάγο μάλλον οριστικά.

Το 9.5 ωστόσο συνεχίζει την πορεία του και φέτος αναμένεται να μπει επιτέλους κανονικά στην παραγωγή, μόνο που αυτό φαίνεται πως θα γίνει με άλλο όνομα.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που κατέθεσε για έγκριση τύπου στην Αυστραλία, το μοντέλο που ως τώρα περιγραφόταν από τη συντομογραφία LXP, εκ του Lucky Explorer, εμφανίζεται πλέον να λέγεται Enduro Veloce.

Φαίνεται πως η ταυτόχρονη διεκδίκηση της ιστορικής κληρονομιάς των Cagiva Elefant από MV Agusta και Ducati οδεύει προς ένα τέλος, καθώς η δεύτερη με το DesertX πρόλαβε επί της ουσίας να έχει στις βιτρίνες των καταστημάτων από πέρυσι πρώτη τον δικό της φόρο τιμής στις μοτοσυκλέτες που κάποτε διακρίθηκαν στο ράλι Ντακάρ με κινητήρες Ducati.

Δε γνωρίζουμε το όποιο παρασκήνιο μπορεί να έχει διαμορφωθεί ως τώρα σχετικά με το σχέδιο Lucky Explore, πάντως όσο αφορά στην ονοματοδοσία όλα δείχνουν πως η MV Agusta το ξαναβαπτίζει ως Enduro Veloce ενόψει παραγωγής και πλέον έχει ένα αυτομάτως αναγνωρίσιμο όνομα – κάτι για το οποίο έχουν φροντίσει χρόνια τώρα τα Turismo Veloce.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon