.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 16:18

Το KSR Group εξέδωσε ανακοίνωση για το οικονομικό του μέλλον

Στις ανησυχίες που προκλήθηκαν από την είδηση πως μπήκε σε καθεστώς δικαστικής επιτήρησης απαντά ο Αυστριακός όμιλος με διευκρινιστική ανακοίνωση.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και δεν προήλθε από φήμες, αλλά από επίσημο δελτίο Τύπου του KSR Group που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του (δείτε το εδώ).

Εκεί εξήγησε πως ο ίδιος ο όμιλος θέλησε να προβεί σε αναδιοργάνωση προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διαρκή αύξηση του κόστους παραγωγής και του πληθωρισμού, καθώς και των διαρκών ενεργειακών ανατιμήσεων, αιτούμενος δικαστική επιτήρηση για τη διαδικασία αυτή.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως οι θυγατρικές “KSR Swiss, KSR Hellas, KSR Thailand, KSR Solution και KH Holding δεν επηρεάζονται από την αναδιάρθρωση”.

Λίγες μέρες μετά ακολούθησε νέα ανακοίνωση του KSR Group, όπου αναλύεται διεξοδικότερα η διαδικασία αυτή, οι αιτίες της και το πλάνο της για το άμεσο μέλλον.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσια την τελευταία ανακοίνωση:

“Ο Όμιλος KSR προετοιμάζεται για το 2024

Ο αυστριακός όμιλος αναδιαρθρώνεται για να τονώσει την εταιρεία για το επόμενο έτος, διατηρώντας παράλληλα την τρέχουσα κανονική λειτουργία του.

Η κατάσταση των τελευταίων χρόνων, στην οποία σημειώθηκε μια παγκόσμια πανδημία, μαζί με τον τρέχοντα πόλεμο στην Ουκρανία, προκάλεσαν ισχυρό πληθωρισμό στη διεθνή αγορά, που μεταφράζεται σε υψηλότερες τιμές για υλικά, ηλεκτρισμό, ακόμη και μεταφορές. Λόγω των τελευταίων πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην Αυστρία και οι οποίες, λόγω μεταφραστικών ερμηνειών, ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση στην αγορά, ο Όμιλος KSR θέλησε να μοιραστεί πώς αντιμετωπίζει αυτή την ιστορική στιγμή για να βγει πιο δυνατός από αυτήν. Για το λόγο αυτό, φέτος τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε μια αναδιοργάνωση των περιουσιακών της στοιχείων που θα του επιτρέψει να επανατοποθετηθεί για το 2024.

Ο Όμιλος KSR είναι μια αυστριακή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Gedersdorf κοντά στο Krems. Τα περισσότερα από 25 χρόνια ιστορίας του τον έχουν κάνει έμπειρο, αξιόπιστο και ικανό εισαγωγέα. Ο όμιλος διαθέτει ποικίλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με περισσότερες από 15 ενοποιημένες μάρκες στο τμήμα Mobility , καθώς και έξυπνα προϊόντα για το σπίτι και τον ελεύθερο χρόνο, ενώ έχει πωλήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες και περισσότερους από 2,300 διανομείς σε όλο τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία εμπλέκεται σε μια σημαντική εξέλιξη, αφού η οικονομική κατάσταση στις αγορές έχει αλλάξει άρδην τον τελευταίο χρόνο. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας και ο πληθωρισμός είχαν άμεσο αντίκτυπο στην τεράστια αύξηση του κόστους των υλικών καθώς και στο κόστος logistics και κατά συνέπεια επηρέασαν σημαντικά το κόστος των προϊόντων του ομίλου.

Με αυτόν τον τρόπο, μετά από μια εις βάθος φάση αξιολόγησης, ο όμιλος KSR έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να βγάλει την εταιρεία από αυτό το στάδιο και να συνεχίσει την επιτυχία της επιχείρησης. Τους τελευταίους μήνες κατέβαλαν εντατικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση και, για να συνεχίσουν να προχωρούν, ξεκίνησαν ορισμένες διαδικασίες αναδιοργάνωσης για να επιταχύνουν τη συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση.

Η αναδιάρθρωση περιουσιακών στοιχείων, στην οποία υπόκειται ο όμιλος KSR λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει προκαλέσει πληθωρισμό σε όλες σχεδόν τις χώρες και τις αγορές, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να ενισχυθεί ενόψει του επόμενου έτους.

Ο αυστριακός όμιλος θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στα τμήματα Smart Products και Mobility, συμπεριλαμβανομένων των Brixton, Motron, Lambretta και Malaguti. Ακόμη, η εταιρεία γνωρίζει ότι και οι πελάτες της περνούν μια πολύ δύσκολη φάση, όπως αποδεικνύεται από τη μείωση των αγορών. Ως εκ τούτου, παρακινούν τους συνεργάτες λιανικής τους με πολυάριθμα ελκυστικά μέτρα και εκστρατείες για να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτήν την ασυνήθιστη οικονομική κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ KSR GROUP

Με περισσότερα από 60,000 οχήματα που πωλούνται ετησίως, ο Όμιλος KSR, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό πάρκο Krems (Κάτω Αυστρία), είναι ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς δίτροχων οχημάτων στην Ευρώπη. Η KSR αναπτύσσει και παράγει οχήματα με τις μάρκες A-TO, BRIXTON MOTORCYCLES, LAMBRETTA, MALAGUTI και MOTRON. Η KSR είναι επίσης εισαγωγέας επώνυμων εμπορικών σημάτων όπως BENELLI, CFMOTO, ITALJET, NIU, ROYAL ENFIELD και SUR RON. Σε πολλές αγορές και τμήματα, η KSR είναι μεταξύ των ηγετών της αγοράς και είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων. Από το καλοκαίρι του 2019, η KSR λειτουργεί το δικό της στούντιο σχεδιασμού στην εταιρική της έδρα."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 16:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon