.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 13:49

Θες να ξαναδείς Suzuki DR650S στην Ελλάδα; Υπόγραψε εδώ!

Έλληνας ξεκίνησε αίτημα συλλογής υπογραφών με στόχο να πειστεί η Suzuki να ανανεώσει το DR650S σε ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Εμφανίζεται λοιπόν στο inbox μου το τακτικό ενημερωτικό email του αμερικανικού φόρουμ advrider.com, όπου στη λίστα με τους τίτλους των προτεινόμενων άρθρων ξεπηδούσε μια αναφορά σε συλλογή υπογραφών προς τη Suzuki για ν’ ανανεώσει το DR650S.

Έχοντας μεγαλώσει σε μια Ελλάδα όπου τα μεγάλα τετράχρονα μονοκύλινδρα κυριαρχούσαν στους δρόμους, το κλικ στον σύνδεσμο έγινε σχεδόν αντανακλαστικά, για ν’ ανακαλύψω προς έκπληξή μου πως τη συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει ο χρήστης George Cerigo που δηλώνει τόπο κατοικίας Αθήνα, Αττική!

Μεταφέρω μεταφρασμένο το κείμενο της αίτησης:

“Η Suzuki δεν έχει ανανεώσει το αξιόπιστο μονοκύλινδρο εδώ και 27 χρόνια.

“Η Ευρώπη το έχασε το 2004 και τα τελευταία δύο χρόνια και η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία.

“Ας σπρώξουμε τη Suzuki επιτέλους να επανασχεδιάσει και να διορθώσει το ζήτημα όπου τα DR είναι ευρέως διαθέσιμα στη Λατινική Αμερική και όχι στον υπόλοιπο κόσμο.

“Θα προσφέρουν μια επιπλέον επιλογή για τους φίλους των on-off μοτοσυκλετών και όσους αναζητούν μια πλατφόρμα για τον γύρο του κόσμου.

“Γι’ αυτό Suzuki σε παρακαλούμε να κρατήσεις το σχέδιο και την πλατφόρμα, και να ρυθμίσεις τα απαραίτητα για να περάσει προδιαγραφές τουλάχιστον και επιτέλους φτιάξε μια έκδοση rally.”

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα συλλογής υπογραφών εδώ: https://www.ipetitions.com/petition/suzuki-upgrade-and-bring-back-dr650se-to-europe

f0bffa90eacedb0f00c9973d5ba80a24 XL

Για την ακρίβεια, η Suzuki εξακολουθεί να πουλά το DR650S όχι μόνο στη Λατινική Αμερική αλλά και στη Βόρεια, καθώς στις ΗΠΑ η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε δύο νέα χρώματα και γραφικά, αλλά από κάτω παραμένει ακριβώς όπως τη γνωρίζαμε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990.

Μιλάμε δηλαδή για καρμπυρατέρ και πλήρη απουσία συστημάτων όπως το ABS, σε ένα σύνολο που στις ΗΠΑ πωλείται προς 7,099 δολάρια ή περίπου €6,500 (ισοτιμία 2/8/2023).

Αν υποθετικά η Suzuki πειθόταν να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, ο εκσυγχρονισμός του DR650S θα σήμαινε αρκετές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα για να ενταχθεί στο αυστηρότατο περιβάλλον των Euro 5, καθώς εκτός από ABS προϋποθέτει την ενσωμάτωση διαγνωστικού συστήματος OBD II (On Board Diagnostics) και αρκετών άλλων προσαρμογών που πιθανότατα θα φόρτωναν κι άλλο την τιμή του.

Ακόμη, οπωσδήποτε οι 43 ονομαστικοί ίπποι του αερόψυκτου κινητήρα του θα έπεφταν κάτω από τους 40 υπό τις τρέχουσες εκπομπές ρύπων και αυτό και μόνο κάνει αρκετά δύσκολο το να πειστεί η Suzuki, υποθέτοντας πως είναι καν εφικτό αυτός ο γηραιός κινητήρας να μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα των Euro 5.

Η Kawasaki λ.χ., που διαθέτει στις ΗΠΑ ακόμη το KLR650, δεν το έχει υποβάλλει στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές παρότι η τρέχουσα αμερικανική έκδοση είναι και υγρόψυκτη και ψεκαστή. Απολαμβάνει ωστόσο ιδιαίτερη δημοφιλία στις ΗΠΑ και γι’ αυτό και το κυκλοφορεί σε έναν σκασμό εκδόσεις.

Αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αν σας ψήνει η ιδέα ενός νέου Euro 5 DR650S με την ίδια ακριβώς εμφάνιση καταθέστε την προτίμησή σας στην παραπάνω ιστοσελίδα. Εγώ το έχω ήδη κάνει!

Πηγή: advrider.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon