.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 15:31

Η Αγγλία δοκιμάζει ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες για την αστυνομία της

Στην υπηρεσία του νόμου η Energica Experia.

Οι αστυνομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν ένα νέο όχημα στην διάθεση τους, αυτή την φορά ηλεκτροκίνητο. Πρόκειται για την Energica Experia, την γνωστή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την ιταλική εταιρεία, μία από τις πρώτες «sport touring» που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια παγκοσμίως.

Η προμήθεια της Βρετανικής αστυνομίας με ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες Energica Experia, είναι μέρος δράσεων με στόχο την εισαγωγή «καθαρών» οχημάτων στις υπηρεσίες ασφαλείας και την μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Οι δοκιμές των αστυνομικών Experia έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο.

Οι Energica Experia της αστυνομίας έχουν εξοπλιστεί με ένα δεύτερο ηλεκτρικό σύστημα, στα 12 Volt, επιπρόσθετα από το κύριο σύστημα υψηλής τάσης της μοτοσυκλέτας, για την λειτουργία των ασυρμάτων, των φάρων, της σειρήνας και των λοιπών απαραίτητων αξεσουάρ μίας αστυνομικής μοτοσυκλέτας, όταν η μηχανή είναι σβηστή. Όταν η μοτοσυκλέτα λειτουργεί, η κύρια μπαταρία τροφοδοτεί και τις προσθήκες.

Σύμφωνα με τα τεχνικά δεδομένα της Experia, οι αστυνομικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Αγγλίας, μπορούν να πιάσουν τα 100 χλμ/ώρα από στάση, σε 3,5 δευτερόλεπτα και έχουν μια μέση αυτονομία 177 χιλιομέτρων, ενώ η μπαταρία τους μπορεί να επαναφορτιστεί από το 20% στο 80%, μέσα σε 20 λεπτά. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στους 80,5 ίππους.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αν η Βρετανική αστυνομία θα αποκτήσει περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο μέλλον, καθώς προς το παρόν αξιολογεί αυτή την νέα επιλογή που έχει στην διάθεση της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 15:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon